in ,

Elhunyt dr. Szabadfalvi András

Elhunyt dr. Szabadfalvi András, a Tormay Károly Egészségügyi Központ egykori igazgató-főorvosa; 87 éves volt. A 2005-ben Gödöllő Egészségügyéért Díjjal, majd 2010-ben Gödöllő Városért Díjjal kitüntetett Szabadfalvi András Nyíregyházán született, általános orvosdoktori diplomáját „Summa cum laudéval” a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerezte meg.
Pályakezdő orvosként a Hajdú-Bihar Megyei (ma Kenézy) Kórház belosztályán dolgozott. Előbb belgyógyászati, majd társadalom-orvostani szakvizsgát tett. Az általános belgyógyászat keretein túl kardiológiai és klinikai haematológiai területeken gazdagította tudását. 1973-tól 14 éven át a Ceglédi Városi Kórházban dolgozott igazgató-főorvosként és egy általános belosztály osztályvezető főorvosaként. 1986-ban pályázat útján nyerte el az újonnan létesített kistarcsai Pest Megyei Flór Ferenc Kórház főigazgató főorvosi állását. Emellett a IV. belgyógyászati osztályt vezette.
1999-ben lett a gödöllői egészségügyi központ vezetője, amely az ő javaslatára vette fel Tormay Károly nevét. Köztiszteletben álló személyiségének köszönhetően rendszeres szereplője volt a közkedvelt gödöllői nőnapi műsoroknak is.
Dr. Szabadfalvi András alapító tagja volt a Magyar Egészségügyi Menedzser Klubnak. A Hajnal Imre Egészségtudományi Egyetem c. docenseként rendszeresen tartott továbbképző előadásokat, tagja volt a Társadalom-orvostani Szakmai Kollégiumnak, az Egészségügyi Gazdasági Szemle Szerkesztő Bizottságának, a Belgyógyász Társaságnak, az Orvostörténelmi Társaságnak, a Társadalomtudományi Társaságnak, a Társadalombiztosítási Tudományos Társaságnak. Alapító tagja volt a Magyar Orvosi Kamarának is.
Temetése 2020. január 31-én, 11 órakor lesz Vácon, az alsóvárosi temetőben.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Letették az új gödöllői vívócsarnok alapkövét

Halász Árpád 20 éve a filmvásznon