in ,

Elhunyt Szántai Sándor

Életének 96. évében elhunyt Szántai Sándor, költő, újságíró, irodalmár, helytörténész.
Szántai Sándor 1927-ben Gödöllőn született, ahol hetven éves koráig árammérőgyári munkája mellett népművelői, irodalmi, helytörténeti tevékenységet folytatott. Több, mint 40 éven át vasesztergályosként dolgozott, mellette szakszervezeti munkát végzett. Állandó munkatársa volt a Pest megyei Hírlapnak, a Ganz Vagon és az Árammérőgyár üzemi lapjainak
Alapító és vezetőségi tagja volt az Országos Táncsics Művészkörnek, vezetőségi tagja volt a Krúdy Gyula Irodalmi körnek, tagja volt továbbá a Művészetbarátok Egyesületének és a Rímkovácsoknak.
Tizennégy verses és prózai kötete jelent meg, többek között „A gödöllői dombság ege alatt”, a „Gödöllői séták” és a „Völgyek ölén a város – Gödöllő” című összeállítás.
Számos kitűntetése mellett 2017-ben megkapta a „Simone” művészeti díjat és a Krúdy Gyula arany emlékérmet. Ugyanebben az évben a British Enciklopédia megjelentette irodalmi munkásságát. 2005 óta a Magyar Kultúra Lovagja volt.
Szántai Sándort 2022. november 18-án, 11.15-kor a Farkasréti temető Makovecz terméből helyezik örök nyugalomra.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Faültetés összefogással

Az együttérzés ereje – A LIONS Club rajzpályázatán