in ,

Emlékezés a Trianoni békediktátumra

Idén is sokan gyűltek össze a Gödöllői Királyi Kastély mellett álló országzászlónál és trianoni emlékműnél , hogy közösen emlékezzenek a trianoni békediktátum aláírására,és annak következményeire, 101 esztendővel a nemzeti tragédia után.
Elsőként Bárdy Péter Gödöllő alpolgármestere mondott beszédet, aki a nemzeti összetartozás erősítésének fontosságáról beszélt, s kiemelte azokat a gödöllői kezdeményezéseket, szervezeteket, amelyek erre már évtizedek óta nagy hangsúlyt helyeznek.
Őt Puskás Péter, a Török Ignác Gimnáziumtanára követte, aki felidézte hogyan hatott a lakosságra, a menekülni kényszerültekre a hazánkat sújtó döntés, majd hogyan hatott ki Európára és szült újabb viszályokat.Szólt arról is, a döntés hogyan zárta ma is érezhetően korlátok közé az anyaországban maradottakat. A rendezvényen a Csörgő Dió Trió közreműködött, ökumenikus áldást
Albert Gábor evangélikus lelkész és Sivadó János görög katolikus parókus mondott , majd a résztvevők elhelyezték koszorúikat az emlékműnél.Gödöllő önkormányzata nevében dr. Gémesi György polgármester, Bajkó Norbert és Bárdy Péter alpolgármesterek koszorúztak.
   

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

F E L H Í V Á S – Ebösszeírás

“Botra Fel!”