in ,

Erőművek éjszakája – Gödöllőn is!

Izgalmas kalandra hívja városunk műszaki érdeklődésű lakóit a  Gödöllői Távhő Kft.
A cég csatlakozik az „Erőművek Éjszakája” rendezvényéhez, amelynek keretében 2023. október 27-én lehetőséget biztosítanak a Palota-kerti fűtőmű üzemeltetésének megismerésére.
A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a MEKH honlapján https://eromuvekejszakaja.hu lehet megtenni.

Városunkban a 70-es években épült belvárosi társasházak távhőszolgáltatással történő ellátását két külön telephelyen létesített – a Palota-kerti, (I. fűtőmű) és a Kossuth Lajos utcai (II. fűtőmű) – fűtőmű látja el. Az elmúlt 20 évben folyamatosan felújításra kerültek a fűtőművek kazánjai, gépi berendezései.

Mind a két fűtőmű hőtermelését külső hőmérséklet függvényében számítógépes felügyeleti rendszer szabályozza. A fűtőművekben Hoval max3 2750 kW teljesítményű melegvizes kazán és Viessmann Vitocrossal CRU 1000 kW hőteljesítményű kondenzációs kazán üzemel.

Alacsony vízhőmérséklet esetén gazdaságosabb az üzemeltetés kondenzációs kazánnal, ezért nyáron a melegvíz ellátást, illetve az átmeneti időszakban a fűtést a Viessmann Vitocrossal kondenzációs kazánok látják el.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tenni a szabadságért, békét teremteni magunkban – Emlékezés ’56 hőseire és áldozataira

Kézművesek adventi vására