in , ,

Évköszöntő koncert Gödöllőn

Egyre népszerűbb a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Évköszöntő koncertje. Január 6-án és 7-én zsúfolásig megtelt a Gödöllői Királyi Kastély lovardájának nézőtere a tizedik alkalommal megrendezett vidám, népszerű zeneműveket felvonultató esten.

A rendezvény – hagyományosan – dr. Gémesi György polgármester köszöntőjével kezdődött, aki úgy fogalmazott a kultúra és a zene az a közös kapocs, ami összeköt bennünket, ami – ha egyre jobb minőségben hatja át az életünket – oldani tudja azt a feszültséget, ami körülvesz bennünket ebben a problémákkal terhelt világban. Gödöllő kulturális életéről szól méltatta a város kulturális csoportjait, akik nem kevés hazai és nemzetközi sikert is elértek az elmúlt időszakban.
Mint mondta, a városi színvonalas helyszínek – mint például a Művészetek Háza és a Gödöllői Királyi Kastély, valamint a telt házas, rendezvények azok a mutatók, ami alapján Gödöllő megpályázta 2023-ra az Európa Kulturális Fővárosa címet.


Elmondta, a 2018-as esztendőben a kulturális tematikus év programja az ifjúság köré épül, „Az Ifjúság Éve” lesz Gödöllőn, nemzeti szinten pedig a családok éve, mind a kettő nagyon jó terep arra, hogy a kultúrán keresztül ezt a közös nyelvet használjuk minél többször, s töltse meg a szívünket és a lelkünket az a kultúra, amelynek a nagy része magyar, másik része pedig a világ különböző tájáról származik, de érték, minőség, színvonal, és erő annak megéléséhez, hogy ezeket a nehézségeket, amelyek körülvesznek bennünket, könnyebben tudjuk megélni, vagy oldani tudjuk. valamint bejelentette, hogy idén a Gödöllő Kultúrájáért díjat Horváth Gábornak a Gödöllői Szimfonikus Zenekar vezető karmesterének és a Gödöllői Királyi Kastély kulturális csoportjának ítélte a képviselő-testület. Az elismerés átadására a Magyar Kultúra Napján kerül sor.
A koncert első részében többek között Strauss Tik-tak polkája és a Cigánybáró nyitánya csendült fel, valamint az est sztárvendége a Four Fathers Énekegyüttes előadásában spirituálék hangzottak el, majd Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjének örökzöldje, a Hajmási Péter aratott nagy sikert.
A második részt már inkább a kortárs zene uralta. Részletek hangzottak el a Harry Potter zenéjéből, valamint olyan slágereket is hallhatott a közönség, mint a Reszket a hold, a Postakocsi és a Petróleumlámpa. A népszerű dalok azonban nem a megszokott módon, hanem a Boros Sándor, Mukli Gyula, Batki László és Frech Zoltán alkotta Four Fathers Énekegyüttes sajátos, humorral átitatott előadásában hangzottak el. Produkciójukból mindezek mellett nem szabad kifelejteni a közönséget, aminek tagjait nem csak megnevettették, hanem meg is énekeltették az énekegyüttes tagjai.
A Gödöllői Szimfonikus Zenekart hagyományosan Horváth Gábor, a zenekar művészeti vezetője és vezető karmestere vezényelte. A hangversenyt több diplomáciai képviselet vezetője is megtisztelte jelenlétével.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Emlékezés Wass Albertre

Európa Kulturális Fővárosa 2023: Gödöllő pályázati anyaga