in

Felavatták a Batizi-Benkő Vívócsarnokot

Hivatalosan is átadták a MATE-GEAC vívócsarnokát, melynek névadói Batizi Sándor és Benkő Tibor korábbi gödöllői edzők.

Az eseményen dr. Gémesi György polgármester, Csampa Zsolt a Magyar Vívó Szövetség elnöke, illetve Gémesi Csanád olimpiai bronzérmes kardvívó mondott köszöntőt. Az ünnepségen Szitha Miklós, Liszt-díjas művész, zeneszerző, zenetanár tanítványai produkcióját láthatta a közönség.

Noha már tavaly decemberben birtokba vették a gödöllői vívók a csarnokot, sőt már versenyeket is rendeztek benne, egy héttel ezelőtt például a kadétok kard európai körversenyét, a névadó és az avató ünnepség egészen ma délutánig váratott magára. Az ünnepségen jelen volt a terem egyik névadója, a 88 esztendős Batizi Sándor, aki többek között az olimpiai bajnok Bujdosó Imre mestere volt…

A szombattól kezdve Batizi-Benkő Vívócsarnok névre hallgató teremben nyolc versenypástot építettek fel. A létesítmény több mint 600 millió forintos költségvetéssel készült el, melyből a kormány sportágfejlesztési programjának köszönhetően 525 millió forintot a Magyar Vívó Szövetség biztosított, a telket és a további összeget a gödöllői önkormányzat tette hozzá a minden igényt kielégítő létesítményhez.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Meghívó az október 23-ai megemlékezésre

ÚGY, AHOGY VOLT – Megjelent Pécsi Ildikó memoár-életrajza