in ,

Felhívás Körösfői-Kriesch Aladár díjra jelölésre

A Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány 1997-ben jött létre.

Az alapító okiratban megfogalmazott célja és feladata:

„Körösfői-Kriesch Aladár több művészeti ágban – festészet, szobrászat, könyvillusztrálás, szőnyeg- és bútortervezés, zene, irodalom – maradandót alkotott. Mindemellett az Iparművészeti Főiskola tanáraként pedagógus is volt.

A gazdag szellemi és művészeti hagyaték méltó megőrzése céljából az Alapítvány támogatja a művészet bármely ágában tehetséges gödöllői fiatalok fejlődését, tehetségük kibontakozását. Az Alapítvány ugyancsak célul tűzte ki a gödöllői fiatalok művészeti oktatását kiemelkedő színvonalon végző pedagógusok erkölcsi és anyagi elismerését.”

A fentiek szellemében évente egy, Gödöllőn élő 14-24 év közötti tehetséges fiatal, vagy a tehetséges fiatalok oktatását hosszabb ideje kiemelkedően végző személy díjazására kerül sor.

Az Alapítvány Kuratóriuma által díjazásra legméltóbbnak tartott személy elnyeri a Körösfői-Kriesch Aladár Emlékplakettet és az azzal járó – a kuratórium döntése szerinti – pénzjutalmat.

A díj elnyerésére érdemes személyre megfelelő indokkal bárki javaslatot tehet.
A javaslatot  2022. szeptember 30-ig kérik eljuttatn az az alapítvány címére:
Frederic Chopin Zenei AMI 2100 Gödöllő, Ady Endre st. 1.
e-mail: babarczytamas@gmail.com

 

A Kuratórium döntésének kihirdetésére, az emlékplakett és a vele járó pénzjutalom átadásár október 28-án pénteken 18 órakor, ünnepélyes keretek között kerül sor a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ismét Civil-Duflex Szalon

A Gödöllői Városi Mozi műsora