in , , ,

GKSK: Őrző-Védő Party

A Gödöllői Kutyasport Központ évek óta megrendezésre kerülő, már hagyománnyá vált rendezvénye, az Újévi Forralt Boros Őrző-Védő Party. Ez a nap egyrészt komoly szakmai tudással bíró segédek egész napos munkája a kutyákkal, másrészt egy jó buli, ahol az ország kutyásai szórakozhatnak. Az őrző-védő lényege, hogy megtanulják a kutyák gazdáik irányítása alatt kiélni az ösztöneiket. Felemelő élmény a kutyának, hisz a benne rejlő energiákat le tudja vezetni, hasznos a gazdának, mert ezen keresztül megtanulja/megtanítja a kutyáját maximálisan irányítani. A segéd pedig az a személy, aki önbizalmat ad a kutyának és megtanítja harapni és ereszteni, házőrzés-, személyvédelem-, és sport céljából…

A tavalyi évben 121 kutya látogatott ki hozzánk. Idén a legmerészebb álmainkat is túlszárnyaltuk, mikor a nap végén összeszámoltuk a résztvevő kutyákat. 14 jól képzett segéd dolgozott 253(!) kutyával . Öt pályán ment folyamatosan a kutyák őrző-védő munkája, miközben újabb és újabb gazdik érkeztek. Sokan családostól vettek részt ezen a napon. A gyerekeknek is volt mit csinálni, hiszen meglátogathatták filmes állatainkat az állatsimogatóban. Jöttek egészen kezdők kölyökkutyával és tréningeztek a legprofibb sportkutyások is, illetve a szolgálati kutyások is komoly számmal képviselték magukat.

Az ide látogatókat ilyenkor vendégül is látjuk, így az iskola klubházában meleg teából, forralt borból, zsíros deszkából idén sem volt hiány és a sütemények ugyancsak ellepték az asztalokat. Fantasztikus érzés volt látni az elégedetten mosolygó arcokat és az időjárásra sem lehetett panasz. Idei újításként a szolgálati kutyások is teret kaptak, a visszajelzések alapján ez a vonal is sikeres napot tudhatott magáénak. Évek óta ez az az esemény, amire nem csak a környékről jönnek el, hanem például Mosonmagyaróvárról, Pécsről, Sándorfalváról és még sorolhatnánk. Remek hangulat és igazi nagy találkozások jellemezték ezt a napot.

Folytatás nyáron következik az éjszakai őrző-védő partin!

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Európa Kulturális Fővárosa 2023: Gödöllő pályázati anyaga