in , , ,

GÖDÖLLŐN IS ELMARADNAK A MÁRCIUS 15-ÉHEZ KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

A mai kormányülés utáni sajtótájékoztatón bejelentették, hogy március 11-én éjféltől országos veszélyhelyzetet léptetnek életbe. Emiatt minden gödöllői, március 15-éhez kapcsolódó rendezvény elmarad!
Nem kerül sor március 14-én estére tervezett fáklyás felvonulásra, elmarad a másnap délelőtti ünnepi műsor, a koszorúzás, a lovas felvonulás, valamint a vasárnap délutáni Gödöllő Városért Díj átadása a Művészetek Házában.

A vészhelyzet legkésőbb március 11-én, éjfélkor életbe lép mindenhol és visszavonásig lesznek érvényben.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a felsőoktatásban kötelezővé teszik a távoktatást. Az általános és középiskolákban egyelőre nem rendelnek el szünetet, mivel – hangzott el az indoklásban – a gyerekekre jóval kisebb veszélyt jelent a koronavírus.
Az óvodák és bölcsődék esetében az önkormányzatoknak kell meghozniuk saját hatáskörben ezirányú döntéseiket. Nekik áll jogukban azokat „bezárni”.

Beltiltanak minden 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényt! Emiatt elmaradnak színházi előadások, koncertek és mozivetítések.

Az érintett gödöllői kulturális rendezvények is bizonytalan ideig elmaradnak a Grassalkovich-kastélyban, a Művészetek Házában vagy épp a Városi Könyvtár és Információs Központban.

A veszélyhelyzet visszavonásáig betiltják a külföldi osztálykirándulásokat, a Határtalanul Programot pedig felfüggesztik. A 9. és 11. évfolyamra vonatkozó, kéthetes, ingyenes külföldi nyelvtanulás lehetőségét egy évvel elhalasztják.

Beutazási tilalmat rendeltek el az Olaszországból, Iránból, Dél-Koreából és a Kínából érkező utasokkal szemben, legyen szó közútról, vasútról vagy repülőjáratokról. A határellenőrzéseket megszigorítják.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tájékoztatás módosított menetrendről

Ellenőrzi a hulladékgyűjtők matricáit a Zöld Híd