in

Gödöllőn zajlik a XVII. Országos Kiadványszerkesztői Konferencia

A Szent István Egyetem Kollégiumában ma délután kezdődött a XVII. Országos és Regionális Honismereti Kiadványszerkesztői Konferencia. A három napos eseményt a Honismereti Szövetség, az Érdy János Honismereti Egyesület és az MKE Helyismereti Könyvtárosok Szervezete közösen szervezi. A konferencia témája ezúttal: a hagyományok átörökítése a honismeret–helytörténeti kiadványokban.
A konferencia résztvevőit dr. Gémesi György polgármester, Mándli Gyula az Érdy János Honismereti Egyesület elnöke, és Debreczeni-Droppán Béla, a Honismereti Szövetség elnöke köszöntötte.
A közel három évtizedes múlttal rendelkező konferenciasorozatnak minden alkalommal más megye adott helyet. A választott témák feldolgozásához az adott terület kiemelkedő szakembereit kérték fel. Előadásaikhoz kapcsolódtak a helytörténeti kutatók és kiadványszerkesztők korreferátumai, bemutatva a helyi eredményeket, alkalmat adva a tapasztalatcserére is. E konferenciák eredményeként gyarapodott a történeti kiadványok száma. Sőt, az előadások egy-egy fontos részterület feltárásával hozzájárultak nagyobb kutatási területek feldolgozásához.
A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Képviselő-testületi döntések

Terítéken a „fehér arany”