in

Gyerekrajzok, amik mindenkinek örömet szereznek

Gyermekek alkotásai díszítik a Gödöllői Városi Múzeum időszaki kiállítótermének falait és a Szabadság úti aluljárót.
A Múzeumok Világnapján, május 18-án megnyílt Tündérkert című kiállítás az intézmény múzeumpedagógiai programjához kapcsolódik. Egyúttal hivatalosan is átadták a szecesszió ihlette festéssel díszített Szabadság téri aluljárót.
A megnyitón Kerényiné Bakonyi Eszter a múzeum igazgatója mondott köszöntőt, majd Gémesi György polgármester nyitotta meg a kiállítást, ahol a Gödöllői Református Óvoda, a Játékkuckó Magánóvoda, a Kastélykert Óvoda, a Mesék Háza Óvoda, a Mosolygó Óvoda és a Szent Imre Katolikus Általános Iskola Tagóvodája ovisainak képei láthatók.

Az iskolások alkotásai nem a múzeumban, hanem az aluljáró falán tekinthetők meg, idén ugyanis új díszítést kapott a létesítmény. A képek ezúttal a szecesszióhoz kapcsolódnak.
A május 16-ai festésben ez alkalommal a Damjanich János Általános Iskola, az Erkel Ferenc Általános Iskola, a Gödöllői Waldorf Iskola, a Hajós Alfréd Általános Iskola, a Madách Imre Szakmunkásképző, a Montágh Imre Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Premontrei Iskolaközpont, a Református Líceum, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola, és a Török Ignác Gimnázium diákjai, a Sanyi Manók rajzkör és Nagy Sándor rajzkör tagjai, valamint Hódi Rezső grafikusművész vett részt.
A munkához a Monarchia Rétesház és Solier Kávézó, a VÜSZI Kft munkatársai és a
Farba-Color Kft. üzlet nyújtott támogatást.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Valóság és varázslat – Bartók Mónika fotókiállítása a Levendula Galériában

Művészetek Háza – Hegedűs Gyula Színház