in ,

Gyorsabb, klímabarátabb közlekedést kínál a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia

Elkészült a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia, s elindult az erről szóló  társadalmi egyeztetés is, amely megelőzi a kormány döntését. Így az ehhez kapcsolódó kérdőív kitöltésével mindenki elmondhatja véleményét, a visszajelzések, hasznos észrevételek beépítésére van lehetőség.

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia az utóbbi 100 év legnagyobb vasútfejlesztéseit átfogó, a fővárost és agglomerációját érintő elővárosi kötöttpályás közlekedés – a MÁV elővárosi vasútvonalai és a HÉV-vonalak –  fejlesztéséről szóló dokumentum. Eredményeként egy megújult, kibővült hálózaton színvonalas vasúti szolgáltatás jöhet létre, amely természetes, környezet- és klímabarát választást kínál a városba irányuló és a városon belüli utazás során egyaránt.

A stratégia legfőbb célkitűzése az elővárosi kötöttpályás közlekedés versenyképessé tétele. A jövőben nem csak a mainál gyorsabban és kényelmesebben, hanem egységes bérlettel lehet majd utazni. A vonatok a mainál jóval sűrűbben járnának, a legforgalmasabb fonódó szakaszokon néhány percenként követnék egymást. A megújult vonalakon legalább 3 metróvonal és számtalan úti cél lenne elérhető átszállás nélkül.

A Budapestet és térségét érintő, átfogó hálózatfejlesztési koncepció részleteit a https://budapestvasut2040.hu/  oldal mutatja be.
Az ott található interaktív térkép segítségével vasútvonalakra lebontva lehet megnézni a tervezett fejlesztést.

A stratégiát bemutató kisfilm az alábbi oldalon érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=RWJTinNx00Y&feature=emb_logo

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ÁSZ jelentés: Elégtelen, egyetlen hiba miatt

Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál 2021