in , ,

Hajós-nap Gödöllőn

Szombaton lesz 142 éve, hogy megszületett Hajós Alfréd, a magyar sport első olimpiai bajnoka, akinek nevét iskola is viseli Gödöllőn. A Hajós Alfréd Általános Iskolában, a hagyományaiknak megfelelően, az úgynevezett Hajós-napon műsorral, koszorúzással és szellemi vetélkedővel emlékeztek meg az 1896-os athéni olimpia kétszeres úszóbajnokára.
Az ünnepségen vidám műsorban csillogtatták meg színészi erényeiket a gyerekek, majd Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára köszöntötte a fiatalságot, majd dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó válaszolt a neki feltett kérdésekre.
A Hajós Alfréd-emlékfalnál a Magyar Olimpiai Akadémia nevében Győr Béla és Kiss Gergő, Gödöllő város részéről Bárdy Péter alpolgármester helyezett el koszorút. Végül a gödöllői Hajós iskola mellett a petőfisek és az erkelesek, valamint két budapesti „Hajós-iskola”, a pesterzsébeti és a zuglói diákjai koszorúztak.
A vetélkedőn ez az öt iskola csapatai vettek részt.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Halász Árpád 20 éve a filmvásznon

GÖMB kiállítás a Premontrei Auditóriumban