in

Hű-HA-HÓ: Téli játék

Izgalmas, játékos címet választott legújabb kiállításának Lőrincz Ferenc. A Levendula Galériában
HŰ-HA-HÓ címmel láthatók legújabb képei, melyeken hol vékony, hol sűrűbb fehér lepel borítja a mezőket, a dombok lankáit. Sétára csábítanak, ki a természetbe, rácsodálkozni a téli szépségre, a hó varázsára.
Varázslat ez, ami tisztává teszi a meggyötört természetet, mesevilágba repít, játékra hív, játékra a hóval, a szavakkal: HŰ -HA -HÓ.
Hányféle képpen mondhatjuk, s hány értelmet nyerhet a három önállóan is értelmes szó?  A kiállítást online megnyitó Sz. Jánosi Erzsébet festőművész, a Levendula Galéria vezetőjének elemzése szinte új értelmet ad a képeknek, amiket az idei tél első havazása ihletett. „Rendkívüli pillanatok rögzítése” – hangzik el a beszédben. És valóban rendkívüliek a színek, a fények és az árnyak… és a hó, amiben egyre ritkábban és egyre kevesebbet gyönyörködhetünk.Lehet, hogy Lőrincz Ferenc művei néhány év múlva emlékképek lesznek? Emlékei a tél szépségének, a hónak. Hiszen csak hangsúlyozás kérdése, mit rejtőzik a három kétbetűs szó mögött: HŰ-HA-HÓ.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pályázati felhívás civil szervezetek és egyesületek számára

Megkezdődött a nagyböjt