in ,

Időtlen – Rácz Ráchel könyvbemutatója a könyvtárban

Gödöllői szerző könyvét mutatták be a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban május 9-én.  Rácz Ráchel, Időtlen című  kisregénye az év elején jelent meg, s a különleges történelmi fantasy egy furcsa hármas, Natasa, Artúr és Kornél szerelmi háromszöge mentén villantja fel  a „boldog békeidőket”, 1918-at,, a ’30-as éveket, az 1944-es nyilas időszakot, az ’50-es éveket, a gulyáskommunizmus időszakát, a ’90-es éveket, s végül napjainkat.

A rendezvényen Gémesi György polgármester mondott köszöntőt, majd a szerzővel Németh Luca, a BOOK Kiadó munkatársa beszélgetett.
Az érdeklődők megtudhatták, hogyan fogadta az olvasóközönség a mindvégig feszes történet, amely forgatókönyv szerűen mutatja meg a cselekményt.
Mint elhangzott, bár a könyvet nem csak a fiatalok, hanem azok is pozitívan fogadták, akik megélték, vagy szüleik, nagyszüleik visszaemlékezései alapján emlékekkel bírnak a megjelenített időszakokról. A szerző azokat a történelmi pillanatokat igyekezett megragadni, amelyek eszméi az adott kor fiataljaira nagy hatással voltak.

Rácz Ráchel könyve egy különleges időutazás, amelynek során Natasa, Artúr és Kornél történetét követhetjük nyomon attól kezdve, hogy egy véletlen folytán számukra megáll az idő.
Nem öregszenek, így utaznak végig több, mint száz évet, 1900- tól napjainkig. Az ő szemükkel láthatjuk azokat az eseményeket, amelyek meghatározták a XX. századot. Hőseink tipikus fiatalok: lázadók, akik szeretnék megváltoztatni, jobbá tenni a világot, hisznek az egyenjogúságban, az új eszmékben.
Furcsa szerelmi háromszög az övék, amelyben az elvek és a célok jelentősebbek, mint az érzelmek. Útjaik mindig keresztezik egymást a történelem viharaiban.

Rácz Ráchel a rendkívül elgondolkodtató, mély érzelmeket felkavaró könyv után most egy könnyedebb, de ütős témán dolgozik, derült ki a beszélgetés során, ami ráadásul Gödöllőhöz kötődik.
Az idén 20 éves Talamba Ütőegyüttes történetét írja meg, a könyvet ősszel vehetik kezükbe az olvasók.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Emlékezés Remsey Andrásra

Bezár a Keleti – Jelentős változások a vasúti közlekedésben!