in

IGAZI ÖSSZEFOGÁS – Megújul a Gödöllői Evangélikus Templom tetőfedése

A Gödöllői Evangélikus templom tetőjére 1931-ben került fel az a pala fedés, amely a mai napig védi az épületet.  Igazi csoda, hogy még mindig, immáron 89 éve fent van, ugyanis a palafedés nem igen bír ki ilyen hosszú időt. Nem véletlen, hogy négy évvel ezelőtt elkezdődött a gyülekezeten belüli gyűjtés a cserére. Szinte kérni sem kellett, számos gödöllői kórus adott jótékonysági koncertet a felújítás segítésére minden évben.

Július 27-én kezdődnek el a munkálatok, és várhatóan 3-4 hétig fognak tartani. A felújítás során lebontásra kerül a régi szürke színű palafedés és az alatta lévő deszkázat. A belső kupola és a külső teherhordó szerkezet közötti részen 20 cm-es hőszigetelés kerül elhelyezésre, a mai kornak megfelelő rétegrenddel. Új héjazatként a mai kor követelményeinek megfelelő tartós szálcement pala /más nevén műemlék pala / kerül a tetőre, a korábbi megfakult szürke helyett vörösesbarna színben. A vízelvezetésről teljesen új csatornarendszer fog gondoskodni.

A gyűjtés, előkészítés és kivitelezés során igazi összefogást érezhettünk. Adományok, jótékonysági koncertek, országos Evangélikus Egyház és Gödöllő város Önkormányzata támogatja a beruházást. Mind a kivitelező, mind a műszaki ellenőr, a statikus egytől egyig gödöllői szakemberek. Az alapanyagok pontos szállítását is gödöllői kereskedés segíti, és mindenki a közös cél mellé állt egytől-egyig maximálisan segítve a megvalósulást.

A munkálatok idejére állványzat kerül kiépítésre és időszakosan lezárják a templom melletti járda forgalmát. Kérjük az arra sétálókat, hogy legyenek türelmesek, és a biztonságuk érdekében az elkerített munkaterületeket kerüljék el, a másik oldalon lévő járdát használják !

Reméljük az időjárás is kedvezni fog és augusztus végével minden gödöllői megcsodálhatja majd belvárosi kis templomunkat új tetőjével pompázva.

Papp Zoltán
felügyelő

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Felhívás adóhatósági ügyintéző munkakör betöltésére

Gödöllőn augusztus 6-án vesznek végső búcsút Szűcs Lajostól