in ,

Így ünnepeltük a Magyar Költészet Napját

Verses flashmobbal és színes programokkal ünnepelték  a Magyar Költészet Napját a főtéren. A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ munkatársai által szervezett  rendezvénysorozat szabadtéri részére az iskolaszünet miatt idén április 12 -én került sor. A Magyar Költészet Napjához a hét folyamán több program is kapcsolódik.
Mint a megnyitón Fóthy Zsuzsanna, a könyvtár igazgatója elmondta, bár ezen a napon József Attila születésnapjára emlékezünk, de az idei esztendőben Petőfi Sándor is nagy hangsúlyt kap, hiszen születésének 200. évfordulóját ünnepeljük, s ehhez kapcsolódóan több program várja az irodalom kedvelőket az év folyamán.
Köszöntője mellé dr. Gémesi György polgármester is Petőfi Sándor egyik versét mondta el, s arra bíztatta a flashmobra összegyűlt diákokat, hogy szeressék a verseket és olvassanak minél többet a magyar irodalom gazdag kincsestárából.
A nap folyamán bárki bekapcsolódhatott a könyvtár által szervezett játékokba. Többek között szabadulószoba, titkosírással írott versek, irodalmi szókereső, és más játékok várták az érdeklődőket.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A képviselő-testület áprilisi ülésének döntései

FELHÍVÁS – GÖDÖLLŐ EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT DÍJ adományozására vonatkozó javaslattételre