in

Így változnak a védelmi intézkedések

Megjelentek a Magyar Közlönyben megjelentek a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatáról szóló kormányrendeletek.
Ezek szerint a vendéglátó helyek kerthelyiségében vagy teraszán reggel 5 óra és este 9.30 óra között lehet tartózkodni és a megrendelt ételt s italt fogyasztani. A vendéglátó üzlet vendéggel érintkező munkatársainak kötelező a maszk viselése, a vendégek számára nem.
A vendéglátó helyiségen belül az ott foglalkoztatottak kivételével csak az az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében , valamint a mellékhelyiség használata céljából lehet tartózkodni. A maszk viselése a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével mindenkinek kötelező.

Ezek a szabályok a hárommillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon lépnek hatályba.

A kormány döntése szerint december 31-ig nem kell közterület foglalási díjat fizetni a vendéglátóhelyeknek a teraszok használatáért.
Az oktatási intézményekre vonatkozó szabályok szerint – ahogy azt már korábban bejelentették – április 19. napjától az általános iskolák 1–4. évfolyamain megszűnik a tantermen kívüli, digitális oktatás és visszatér a rendes munkarend.
Az általános iskolák 5–8. évfolyamai (felső tagozat) és a középiskolák, a többi iskola, valamint a szakképző intézmények 2021. május 9. napjáig tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek, május 10. napjától azonban itt is visszatért a rendes munkarend.
A felnőtt képzésre külön szabályok vonatkoznak.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Covid elleni oltás: Segítenek regisztrálni a könyvtárosok!

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

Gödöllői művésztelep 120