in ,

Itt vannak a rezsi árak: Fájni fog!

Megjelentek a rezsi árak a Magyar Közlönyben. A 259/2022. (VII. 21.) A kedvezményes tarifát napi bontásban számolja a kormány. A tél mindenkinek fájni fog! Aki arra számít, hogy a nyári kevesebb fogyasztással majd télen egy csipetnyivel kedvezőbb lesz a helyzete, az nagyot téved!
Kormány rendelet alapján az alábbi árakkal kell számolni augusztus 1-jétől:
2022. augusztus 1-jétől a lakossági fogyasztó 2523 kWh/év fogyasztásig a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzéséről szóló miniszteri rendeletben meghatározott árat fizeti, ami, jelen esetben az alábbiak szerint alakul:
2523 kWh/év fogyasztásig az ár 36 forint marad
2523 kWh/év feletti fogyasztásnál 70,1 forint/kWh.
A földgáz esetében a lakossági fogyasztónak az egyetemes szolgáltatótól 1729 m3 /év/ fogyasztásig marad 102 forint köbméterenként,1729 köbméteres éves fogyasztás felett 747 forint/köbméter lesz az ár.
Mint az a rendelet 5.(Egyéb rendelkezések) pontjából kiderül, a lakossági fogyasztó az e rendelet szerinti kedvezményes mennyiségeket időarányosan jogosult igénybe venni. Ennek érdekében az egyetemes szolgáltató naparányos elszámolást alkalmaz, amelynek alapján a felhasználó számára kiállított számlában a kedvezményes mennyiség 1/365-öd részének és a számlázási időszak napjainak szorzatát érvényesíti, és az e feletti rész számlázása történik lakossági piaci áron vagy versenypiaci költségeket tükröző áron!
Földgáz felhasználói adatszolgáltatáson vagy elosztói leolvasáson, leolvasást helyettesítő becslésen alapuló számlázása, valamint az azonos mennyiségről kiállított részszámlákon kívüli egyéb részszámlák esetén az egyetemes szolgáltató üzletszabályzatában rögzített fogyasztási jelleggörbe alapú kedvezmény meghatározást kell alkalmazni.
A rendeletben foglalt árakat negyedévente fogják felülvizsgálni, erre először azonban csak december végén kerül majd sor.
Részletek: Magyar Közlöny 2022. évi 121. szám

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Önmérsékletet kér a DMRV a vízfogyasztásban

Sisi nyár 2022 – Zenés esték az egyetemi szabadtéri színpadon