in

Járványügyi készültség: vásárlás és utazás továbbra is csak maszkban

Megszűnt a veszélyhelyzet Magyarországon, és június 18-val életbe lépett a járványügyi készültség. Az erről szóló kormányrendelet tegnap éjjel jelent meg.

A legfontosabb tudnivalók:

A tömegközlekedési eszközön, valamint az üzletben történő vásárlás során továbbra is kötelező  a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni, ez alól csak a 6 év óalatti gyerekek kivételek.

A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen továbbra is kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni.

Az idősek vásárlási idősávja megszűnik, mivel  ennek további szabályairól nem esik szó a Magyar Közlönyben, nincsenek megszabott időkorlátok a bolti vásárlásokra nézve.

Zenés, táncos rendezvények zárt vagy szabadtéren csak úgy tarthatók meg, hogy a jelenlévők  – beleértve az ott foglalkoztatottakat is –  egy időben nem haladhatja meg az 500 főt.

Az egészségügyben a krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése és a betegek számára történő távkonzultáció megszűnik és a kórházaknál is maradnak a bevezetett működési szabályok.
Amennyiben szükséges az országos tisztifőorvos hozhat átmeneti intézkedéseket.
A betegek ellátása az egészségügyi válsághelyzeti ellátás keretében történik.
Az egészségügyi válsághelyzet legfeljebb hat hónapig tarthat, kivéve ha a kormány annak hatályát meghosszabbítja.

 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Magyar Szabadság Napi „piknik” a Főtéren, június 27-én, zenével

Posztobányi Péter kiállítás a Levendula Galériában