in ,

Jazz és swing a Királyi Váróban

Már csak néhányat kell aludni, és beköszönt az újabb jazzkorszak, a Királyi Váróban ugyanis ismét megkezdődnek a Csányi István által vezetett, nagysikerű jazz estek.

Első alkalommal szeptember 20-án csütörtökön este 20 órai kezdetettel a JaMese zenekar lép a közönség elé.
Az együttes énekesnője Molnár Emese, aki már gyermekkorában magába szívta a mesék, történetek szeretetét. Vidéki lányként sokat kellett segíteni a földeken, kertben és ez idő alatt, mint régen a fonóban tanár édesanyja mesélte egyik történetet a másik után. Ezek az élmények adják az inspirációt a dalaihoz is, és teremtik meg a JaMese sajátos világát.
Fotó:Jamese produkció

Október 25-én is igazi különlegesség vár a Királyi Váró közönségére. Itt mutatja be ugyanis új albumát és egyben új zenekarát Fodor László. A Leslie Fodor Swing Unit egy teljesen új formáció, amit a Hot Jazz Band klarinétosa, valamint az Amadinda Ütőegyüttes vibrafonosa, Holló Aurél alapított.  Zenéjük a ’30-as, ’40-es évek Amerikájába repíti a közönséget, olyan közismert előadók nyomdokaiba lépve, mint a klarinétos Benny Goodman, vagy a vibrafonos Lionel Hampton. A zenekarban a műfaj kiemelkedő hazai művelői kaptak helyet, így a közönség egy virtuóz, sok-sok szép melódiát felvonultató koncertre számíthat.
Jegyek már kaphatók a Művészetek Házában, a Bevárosi Jegyirodában.
Fotó:Leslie Fodor Swing Unit produkció

Novemberben szintén a műfaj kiváló művelőivel találkozhat a közönség. A Makovics Dénes, a nevét viselő sextett vezetője a Zeneművészeti egyetem jazz-tanszakán végzett szaxofonosként.


Szinte minden jelentős magyar jazz zenésszel dolgozott már, köztük olyan művészekkel, mint Tony Lakatos, Szakcsi Lakatos Béla, Ablakos Lakatos Dezső, Vukán György, László Attila,
vagy Tátrai Tibor. De mellettük olyan külföldi művésznek volt a partnere, mint George Jinda, Jasper Vant Hof, Lee Harper, Stanley Clarke, Steve Lukather, és Tommy Víg. A Makovics Dénes Sextettet november 22-én hallhatja a gödöllői közönség.

Fotó: Makovics Produkció

Az idei évet a Bágyi Balázs New Quartet Feat. Pocsai Kriszta formáció zárja ” A Tribute to Ella”című albumuk dalaival, december 13-án este.
 A zenekar Ella Fitzgerald, a “Jazz Nagyasszonya”  előtti tiszteleg az összeállítással, amelyen a díva kiváló szerzőktől származó kedvenc dalai szólalnak meg. (Fotó:Bágyi Balázs)

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Retró tábor a kastélyban

Katona Szabó Erzsébet az egyik Prima Primissima jelölt