in

Jótékony célt szolgál Aquatlon Országos Bajnokság

Veresegyház ad otthont július 15-én az Aquatlon Országos Bajnokságnak. A rendezvény nemcsak a sportágat igyekszik bemutatni, hanem jótékony célt is szolgál: a szervezők szeretnének segítséget nyújtani egy 15 éves veresegyházi fiatalembernek Szeles Marcinak, akinél tavaly decemberben diagnosztizáltak oszteoszarkómát a bal combcsontjában.
Az oszteoszarkóma csak ritka esetben jóindulatú és szinte kivétel nélkül a fejlődésben lévő fiatal szervezetet támadja meg.  Marcinál egy kb. 10 cm-es területen rosszindulatú tumor alakult ki, a kemoterápiás kezelések után a beteg csontrészt el kellett távolítani a lábából. A műtéti beavatkozás során egy fém protézissel helyettesítették a térdízületet és a combcsont egy jelentős részét. Jelenleg 2 hónappal a műtét után már segítség nélkül is biztonságosan jár.
Az első és legfontosabb lépés megtörtént a gyógyulás felé. A gyakori vizsgálatok sem mutatnak nála semmi olyat, ami ne a teljes felépülés reményével biztatna. Most a legfontosabb, hogy az immunrendszere gyorsan erősödjön és minél hamarabb vissza tudjon illeszkedni az onkológián kívüli életbe.
Ezért fontos, hogy lehetőség szerint minél többet mozogjon úgy, hogy minimalizálják a sérülés lehetőségét. Orvosai és gyógytornásza javaslata alapján egy szoba- vagy spinning kerékpár lenne az ideális eszköz az ilyen edzésekhez, ami Marci fejlődését szolgálja, és gyógyulásához vezethet. Ez azonban nem azonos a hagyományosan ismert sporteszközökkel, speciális kritériumoknak kell, hogy megfeleljen. Az Aquatlon OB szervezői ehhez szeretnének segítsége nyújtani. Ezért a július 15-i váltóversenyre nevezőktől nem kérnek nevezési díjat, hanem felajánlásokat fogadnak be, aminek teljes összegét Marci szobakerékpárjának vásárlására, valamint egyéb életminőségét javító eszközök beszerzésére kívánják fordítani.

Marci eddig jól vette a betegségéből adódó akadályokat. Az iskolát magántanulóként folytatta, földmérőnek tanul a Varga Márton kertészeti és földmérési Szakképző Iskolában.
Aki a versenyen kívül szeretné Marci gyógyulását támogatni, az megteheti az alábbi számlára történő utalással: Takarék Bank 66000011-16003899-00000000
A szervezők kérik, hogy utalás esetén a közlemény rovatban tüntessék fel: Szeles Marci.

(Forrás: www.facebook.com/Aquatlon-OB-2018)

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Apró 2018.07.03.

Tájékoztatás a Gödöllői Szolgálat nyári megjelenéséről