in

Jubileumi Erzsébet királyné vers- és prózamondó verseny

Huszonötödik alkalommal rendezték a meg az Erzsébet királyné tiszteletére -„Ujjongva lelkem nagy magasra hág” címmel kiírt vers- és prózamondó versenyt. A Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ és a Gödöllői Királyi Kastély által szervezett megmérettetésre a Barokk Színházban került sor. A döntőben harmincegy produkciót hallgatott meg a zsűri.

A kastély részéről dr. Papházi János, a Gödöllői Királyi Kastély múzeumi osztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd a rendezvényt dr. Gémesi György polgármester nyitotta meg, aki egyaránt méltatta a negyed évszázados múltra visszatekintő megmérettetés szervezőit, és résztvevőit.
Ezt követően Szlávik Jánosné a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete elnöke elevenítette fel a vers- és prózamondó verseny történetét.
Pécsi Ildikó Kossuth-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész, a rendezvény életre hívója – mivel advent közeledik – Juhász Gyula Karácsony felé cím versével köszöntötte a résztvevőket.
Hagyományosan még a versenyt megelőzően átadták a Gödöllői Kastélybarát Alapítvány Aranymedál díját, amivel a rendezvényt szervezésében és lebonyolításában tevékenykedők munkáját ismerik el. A Pécsi Ildikó által alapított elismerésben idén a támogatók közül Bada Márta, festőművész, a szervezők közül pedig Horváth Péter, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ munkatársa részesült.
A jubileumi rendezvényt egy meglepetésvendég is köszöntötte: „Erzsébet királyné” méltatta a magyar nyelvet és az irodalmat szerető fiatalokat.
A rangos megmérettetésen idén nyolcvanöt szavaló és négy zenei produkció indult. A döntőben négy kategóriában harminc vers és prózai, valamint egy zenei előadó mutatta be tudását.
Az I. korcsoportban I. helyezést ért el Kristóf Mátyás (Erkel Ferenc Általános Iskola), II helyezett lett Varga Lili Csilla (Damjanich János Általános Iskola), a III. helyezést pedig Gera Viktória (Török Ignác Gimnázium) érte el.

A II. korcsoportban az I. helyezést Gazsó Leventének (Premontrei Iskolaközpont), a II. helyezést Barta Balázs Dénesnek (Hajós Alfréd Általános Iskola), a III. helyezést pedig Papp Ágostonnak (Premontrei Iskolaközpont) ítélte a zsűri.

A III. korcsoport I. helyezettje Demeter Szabolcs (Premontrei Iskolaközpont) lett, a II. helyezett Györfi Krisztián (Aszódi Evangélikus Gimnázium), a III. pedig Balog András (Török Ignác Gimnázium).

A zenei kategóriában Kovács Dominik ( Velliciamo Művészeti Stúdió) vehette át az I. díjat.

Gödöllő város különdíját Kupi Gréta Boróka (Török Ignác Gimnázium), Csepi Eszter (Gödöllői Református Líceum), Ercsi Csongor (Hajós Alfréd Általános Iskola) és Kelemen András (Gödöllői Református Líceum) kapta.

A zsűriben Fülöp Attiláné, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ nyugalmazott igazgatója, Buka Enikő, a Fréderic Chopin AMI igazgatója, dr. Papházi János, a Gödöllői Királyi Kastély múzeumi osztályának vezetője, Bartos Janka, a 2018.évi szavalóverseny III. kategóriájának győztese foglalt helyet. A zsűri elnöke Pécsi Ildikó Kossuth-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész, a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete Díszelnöke, Gödöllő Város Díszpolgára volt.
A jubileumi rendezvény alkalmából a Solier Cukrászat támogatásával a szervezők egy hatalmas tortával lepték meg a résztvevőket.
A rendezvény a GödöllŐsz Fesztivál záróeseménye volt.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nagy Sándor 150 – teljes képet adó konferencia

A Gödöllői Szimfonikus Zenekar – Adventi Koncert