in ,

Képhibákból születetett műalkotások

A Levendula Galériában nyílt meg és január 31-ig látható az idei év első gödöllői kiállítása. Az „Óévi zajok Gödöllőn” című tárlaton Árnyas Koppány Ákos festőművész munkáit tekintheti meg a nagyközönség.

Árnyas Koppány festőművész nagy utazó, a világ több kontinensén is járt , jelenleg egy Norvég kisvárosban Lillehammerben él családjával.
A Magyar Alkotók Országos Egyesülete mellett tagja, a Norvég Művészek Országos Egyesületének (Norske Billedkunstnere, NBK), a Norvég Festők Szövetségének (Landsforeningen Norske Malere) illetve az Oppland megye regionális művészeti szervezetének (Billedkunstnerne i Oppland, BKO), ahol a szervezet munkájában szakmai zsűri tagjaként is részt vesz.

A Levendula Galériában kiállított művek a legújabb alkotásai,  s mint az a kiállítást megnyitó Gál Lehet József festőművész beszédéből kiderült, a megjelenítéseket egy megsérült mobiltelefon kijelzője inspirálta. Az alkotó a digitális képalkotást és a különböző képi hibákat, az úgynevezett képzajokat festészeti elemekké ültette át. A műveken a képhiba esztétikai elemként jelenik meg,  beépül az alkotásba, és saját képalkotó elemmé válik.

 

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Lemezbemutató és borkóstoló

Elhunyt Dallos Andor