in

Képviselő-testületi hírek

A Gödöllői Palotakert Óvoda alkalmazotti közössége és a szülői munkaközösség támogatásával a képviselő-testület újabb öt évre Varga Lillát nevezte ki az intézmény vezetőjének.

***

A képviselő-testület elfogadta a 2018. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló átfogó értékelést.

Néhány adat a beszámolóból:

A Családvédelmi Szolgálat által készített anyag szerint Gödöllőn az állandó lakcímmel rendelkező 0-18 éves korú népesség 6500 fő, (tartózkodási hellyel rendelkezőkkel együtt) 6762 fő.
2018. évben hozott döntések alapján a tárgyévben nyilvántartásba vett rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők száma 320 fő volt.

Alapösszegű támogatásban 2018. augusztus hónapban 78 fő kapott támogatást összesen 468 E Ft értékű Erzsébet-utalványban, 2018. novemberben 516 E Ft értékben 86 gyermek részesült 6.000,- Ft értékű Erzsébet-utalványban, melynek fedezetét a normatív támogatás biztosította.

Emelt összegű támogatásban 2018. augusztus hónapban 198 fő kapott támogatást összesen 1.287 E Ft értékű Erzsébet-utalványban, 2018. novemberben 1.082 E Ft értékben 172 gyermek részesült 6. 5 00, – Ft értékű Erzsébet-utalványban, melynek fedezetét a normatív támogatás biztosította.
2018. évben 615 fő részére, összesen 10.895 E Ft összegű rendkívüli települési támogatás került kifizetésre. Ebből az összegből 195 család, 370 gyermeke részére 2.980 E Ft összegű támogatás került megállapításra.

A rendkívüli települési támogatás keretén belül természetbeni juttatásként (rászorultsági étkezési támogatás) 3 fő részére összesen 183 E Ft összegű támogatás került kifizetésre.

Az önkormányzat a városi bölcsődékben 169 férőhelyen biztosít ellátást azon gyermekek számára, akiknek szülei, nevelői, gondozói munkavégzésük, munkaerő-piaci részvételt elősegítő programban, képzésben való részvételük vagy egyéb ok miatt napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni.
Az értékelés tartalmazza a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat 2018. évi szakmai tevékenységéről szóló beszámolóját.

***

Több pontban módosították és jóváhagyták a Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ Szakmai Programját és annak mellékleteit, valamint az intézmény szervezeti és működési szabályzatát. Szintén elfogadták a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat, a Család-és Gyermekjóléti Központ, a Hajléktalanok Átmeneti Szállása , az Éjjeli Menedékhely , a Nappali melegedő és a Szociális konyha házirendjét. A módosításra a jogszabályi környezet változása miatt volt szükség.

***

A képviselő-testület jóváhagyta a Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ módosító okiratát, valamint a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapító okiratát. A módosítását a jogszabályi változások indokolták.

***

A képviselő-testület döntése értelmében hogy az önkormányzat a családok átmeneti elhelyezésének biztosítása céljából a Magyar Protestáns Segélyszervezettel köt határozatlan idejű szerződést.

***

A testület jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ Térítési díj ellenében igénybe vehető szolgáltatások térítési díjára vonatkozó Szabályzatát és a térítési díjakat tartalmazó mellékletet.

Az intézmény finanszírozási szerződéssel rendelkezik a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel, ennek keretében az általános járóbeteg szakellátás a jogszabályi előírásoknak megfelelően teljes körűen finanszírozásra kerül, amelynek szabályozása, díjtétele, elszámolása és számlázása a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelően történik.

A NEAK általi finanszírozás keretében nem elszámolható betegellátási szolgáltatások díjtételeinek, továbbá a fizetési kötelezettséggel érintett személyek meghatározása érdekében a Tormay Károly Egészségügyi Központnak rendelkezni kell a szükséges a térítési díj ellenében igénybe vehető egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díjáról szóló Szabályzattal.
A dokumentum pontosan tartalmazza, kik , milyen feltételek mellett és mely szolgáltatásokat vehetnek igénybe ingyenesen, és azt is, hogy kiknek és mely szolgáltatásokért kell fizetni.
A térítési díjakról szóló tájékoztatást kifüggesztik a Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatói titkárságán és a betegregisztráción, valamint hozzáférhető lesz a Tormay Károly Egészségügyi Központ honlapján (www.tormay.hu).

***

A képviselő-testület elfogadta a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány, a Gödöllő és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és a Gödöllői Sport Közalapítvány 2018-as tevékenységéről szóló beszámolókat.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Háromszor 60 év

Korszerű egészségügyi központ lehet a tüdőgondozó helyén – a fideszes képviselők büntetőfeljelentéssel fenyegetőznek,