in , ,

Kezdődhet a bölcsőde építése

Megtörtént a kivitelezési szerződés aláírása, s a tervek szerint még februárban elkezdődik az új városi bölcsőde építése. A munkát a gödöllői DENCO Klímatechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. végzi.
A beruházás illeszkedik Gödöllő most készülő integrált településfejlesztési stratégiájába, aminek célkitűzése, hogy Gödöllő családbarát ökovárossá váljon – mondta Bárdy Péter alpolgármester az ünnepélyes aláíráson. Az új bölcsődében – mely az egykori egyetemi bölcsőde helyén épül fel – mindkettő megjelenik, mivel az épület nagyon magas energiahatékonysági szintet ér el, 100 százalékban megújuló energiával fog működni. Ez már az energiaválság előtt is célkitűzése volt az önkormányzatnak.
A bölcsőde három gondozási egységből áll majd és hat csoport fog benne működni.
Az épületről többlépcsős véleményezési eljárás során – többek között a bölcsődék szakmai szervezete, a városi bölcsődék munkatársai és a lakossági is véleményezte – született döntés, amely egykorábbi országos bölcsődei, építészeti verseny győztes tervének az adaptációja.
A beruházás teljes értéke 1 365 000 000.- Ft. Ennek legnagyobb része, közel 1,3 milliárd forint az építési költség. A fejlesztés 495 millió forint európai uniós pályázati támogatással valósul meg. Az átadási határidő 2023. december 31. – tájékoztatott Bárdy Péter.
Varga Gyöngyi, a Gödöllői Egyesített Palotakerti Bölcsőde igazgatója a rendezvényen örömének adott hangot, hogy a korábbi hetven éves épületből a XXI. századi igényeknek megfelelő épületet kap az intézmény. Felhívta a figyelmet arra, hogy a gyerek szempontjából is fontos milyen környezetben vannak.

A szerződést Gödöllő Város Önkormányzata részéről dr. Gémesi György polgármester, a kivitelező DENCO Klímatechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kf. részéről pedig Jankovich Henrik ügyvezető írta alá.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tájékoztató a gödöllői óvodák és bölcsődék nyári zárvatartásáról

Figyelem! Forgalmi rend változás a Rögesben!