in

Klímastratégia és szemléletformáló programok a környezettudatosság jegyében Gödöllőn

 

Gödöllő Város Önkormányzata KEHOP-1.2.1-18-2018-00070 azonosító számú „Gödöllő Város klímastratégiájának kidolgozása, valamint helyi szintű szemléletformálási programok megvalósítása” elnevezésű pályázaton 19,37 millió forint támogatást nyert. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

A támogatás segítségével A klímastratégia számításba veszi a klímaváltozás Gödöllőn várható hatásait, és a rendelkezésre álló adatok alapján három évtizedre előre jelzi a várható folyamatokat. Ezen felül a szemléletformálás fő célja, hogy különböző gödöllői és környéki rendezvényeken, programokon bemutassa, mennyire függ a lakosság viselkedésétől a klimatikus események jövőbeni, helyi szintű alakulása.

 

A megbízott Euro-Ökoland Hungary Alapítvány többek között oktatási programokat, figyelemfelhívó akciókat, tájékoztató előadásokat fog szervezni és gyakorlatorientált példákat fog bemutatni. Emellett együtt működik a helyi médiumokkal, iskolákkal és az önkormányzattal is a helyi igényeknek megfelelő programok kialakításában.

 

A program keretében ismeretterjesztő kiadvány készül, melyet médiakampány is kiegészít. Számos iskolai verseny és tanulmányi kirándulás kerül megszervezésre. Városi rendezvényeken klímasátor és öko-labirintus kerül felállításra.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLYÁNAK ÜZENETE AZ ADVENT BIZTONSÁGÁÉRT

Agrárinformatikai Innovációs Nap a Szent István Egyetemen