in

Koronázási Hétvége sok zenével és színes programokkal

Hagyományosan Koronázási Hétvégével emlékeztek Ferenc József és Erzsébet királyné 1867. június 8-án történt megkoronázására az uralkodópár egykori kastélyában, ahol a magyarok kedvenc királynéja oly szívesen időzött. A két nap során valamennyi korosztály érdekes programok vártak. A díszudvaron többek között koncertek, a parkban lovasbemutatók várták a látogatókat. A közönség részese lehetett az Országos Vadászkürt verseny első szakaszának is. Idén is nagy sikert arattak az élőképes tárlatvezetések, amelyek során az érdeklődők bepillantást nyerhettek a kastély egykori lakóinak „életébe”.
A rendezvény keretében adta át Soltész Tibor János gitárkészítő a kastély részére azt a különleges hangszert, ami megjelenésében annak díszítőelemeit hordozza. A barokk stílusú elektroakusztikus gitárt az ünnepélyes átadást követően Horváth János és Szűcs Antal Gábor Magyarország legkiválóbb latin gitárművészei szólaltattak meg.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Átadták a Gödöllői Irodalmi Díjakat

Opera slágerek a Gödöllői Szimfonikusok koncertjén