in

Leromlott gépjárműpark, több kimaradás a hulladékszállításban

Még több kimaradásra, a gyűjtési rend módosulására kell számítani a hulladékszállításban. Erről levélben tájékoztatta az ellátási területéhez tartozó polgármestereket Gyenes Szilárd a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Mint az igazgató leveléből kiderül, a cég gépállománya a növekvő forráshiányból adódó elmaradt karbantartások, és a felújítások miatt drámai módon leromlott, és a közbeszerzési eljáráson keresztül bérelt használt járművek sem segítettek a helyzeten. Emiatt halasztotta el a Zöld Híd az idei lomtalanítást is.
„Az utóbbi hetekben az ügyvezetés egyre több jelzést kap arra nézve, hogy a közszolgáltatás fenntartása érdekében olyan járműveket kellene szolgálatba engedni, amelyek veszélyeztetik a közlekedésben résztvevők biztonságát, vagy dolgozóink testi épségét” – áll a polgármesterekhez eljuttatott levélben.
A fenti problémák miatt Gyenes Szilárd igazgatói utasításában tiltotta meg minden olyan jármű gyűjtési rendbe állítását, mely nem felel meg a közlekedésbiztonsági és munkabiztonsági feltételeknek.
Az igazgató tájékoztatása szerint várhatóan szeptember végén, október elején érkezik meg Olaszországból kilenc darab új szállító jármű, amelyek üzembe állítása – legalább átmenetileg – enyhíthet a problémán.
Az esetleges fennakadásokról a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. igyekszik minden esetben, többek között honlapjukon tájékoztatni a lakosságot.

Gémesi György a 116 település hulladékkezelési szolgáltatását ellátó társulás elnöke Gyenes Szilárd döntésére reagálva kijelentette:
A sorozatos szakmai hozzáértést nékülöző döntések miatt kialakult válságos helyzet miatt júniusban már meghívta az érintett települések országgyűlési képviselőit a Kerepes-Ökörtelek völgyi hulladékkezelő központba , akkor egyikük sem jött el. Most szeptemberben újra meghívja az ellátott terület négy jelenlegi országgyűlési képviselőjét, Balla Mihályt, Rétvári Bencét, Vécsey Lászlót és Tuzson Bencét, hogy tájékoztassa őket és segítségüket kéri a lassan drámaivá váló helyzet megoldására.
Emlékeztetett arra, hogy a kialakult sorozatos szakmai hozzáértést nélkülöző döntések követezménye a jelenlegi válsághelyzet.
Ma az árat, (ami nem fedezi a szolgáltatás költségeit )központilag határozzák meg;
A szolgáltatás díját központilag szedik be (vagy sok esetben nem szedik be);
A visszaosztott pénz a Zöld Híd B.I.G.G. – nek működésre sem elegendő, nemhogy a gépjárművek pótlására;
Az elöregedett gépjármű állomány a szolgáltatás biztonságát naponta veszélyezteti.
Bízik abban , hogy a képviselők elfogadják a meghívást és partnerek lesznek, abban, hogy megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Apróhirdetés 2018.08.21.

Civil Piknik minden eddiginél több résztvevővel