in ,

Magyar Kémiaoktatásért díjat kapott a Török Ignác Gimnázium tanára

Rangos Elismerés Kalocsai Ottónak

Öt kémiatanár – köztük Kalocsai Ottó, a Gödöllői Török Ignác tanára – vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat a Magyar Tudományos Akadémián. Az elismerést a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente ítéli oda olyan középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak, akik évtizedeken át tartó áldozatos munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére, valamint a tehetséges diákok felkarolására.

A díjat 1999-ben adták át először az általános-, a közép és szakközépiskolai, valamint  szakgimnáziumi kémia­tanároknak. Olyan pedagógusoknak, akik a jövő számára képzik a természettudományokkal, közöttük kémiával foglalkozó fiatalokat, akik igyekeznek a tudomány szépségét, a tudás értékét átadni, és mindeközben becsületre, szépre és jóra nevelni.

A Richter Gedeon Nyrt. kiemelt figyelemmel kíséri a magyar oktatás helyzetét, mivel vallja, hogy a nemzetgazdaság versenyképességének alakulása nagymértékben függ az oktatás színvonalátó,l s az innovációs eredmények legfőbb motorja a jól képzett szakemberek teljesítménye.  A társaság kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten folytassa támogató tevékenységét ezen a területen.
Az elismerést idén Kalocsai Ottó mellett   PaedDr. Bartal Mónika, Szabó Gyula Alapiskola, (Dunaszerdahely), Kussinszkyné Takács Ildikó Deák Téri Általános Iskola, (Sopron  – jelenleg a Sopronkövesdi Általános Iskola tanára), Dr. Petz Andrea, Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma (Pécs), és Rakota Edina, Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Budapest).

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Meghívó Erzsébet-napi megemlékezésre

Tizennyolcmilliárdos fejlesztés a GlaxoSmithKline vakcinagyárában