in

Megújul a Polgármesteri Hivatal előtti zöldterület

A város főterének arculata jelentősen megváltozik a folyamatban lévő bővítésnek köszönhetően. A területen hamarosan megkezdődnek azok a növényzetet érintő munkák is, aminek eredményeként a jelenlegi polgármesteri hivatal előtti terület átalakul, a bejárati részt „kinyitják” a tér felé.

Az átalakítás elsősorban a hivatal előtti zöldterületet érinti, ahonnan fákat és bokrokat távolítanak el, és a Világbéke-gong is új helyre kerül, azért, hogy megfelelően megközelíthető legyen, és a jelenleginél jobban érvényesüljön az épület főbejárata.

Mindez azonban nem jelenti a növényzet csökkenését. Az eltávolításra kerülő növények helyett újak kerülnek a térre. Mint azt Barna Dánieltől, a VÜSZI főkertészétől megtudtuk, a tér közel 30 fával gazdagodik, többek között díszkörte, tölgy, hárs, juhar és vérbükk szépíti Gödöllő főterét.

A területen egyébként folyamatosan végzik a növényzet ápolását, az elmúlt hetekben metszéseket és növénytelepítéseket végeztek többek között az aluljáró felé vezető szakaszon.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A jazz sztárjai a Királyi Váróban

Gödöllőről a világűr előszobájába, egy meteorológiai ballonnal