in

Megújult a máriabesnyői Szent Ferenc közösségi ház

Január 27. vasárnap délelőtt a 9 órai szentmise után Dr. Stella Leontin kanonok, prépost, plébános atya megáldotta a megújult Assisi Szent Ferencről elnevezett közösségi házat. A szentmise után az asszisztencia átvonult a szentelés helyszínére.

„Jertek atyám áldottai és vegyéteket az országot, mely nektek készíttetett a világ kezdetétől” – hangzott fel az ének a szertartás kezdetén.

Kanonok-plébános atya a megáldási szertartásban kiemelte, hogy a közösségi ház az
egyházközség és Gödöllő városának is egyik „lelki centruma”, ahol összejön a Tanácsadó Testület, az egyházközségben működő közösségek, hittancsoportok, itt tartja próbáját a Bazilika Kórusa, akik szebbé teszik a liturgiákat. A ház ugyanakkor otthont ad családi ünnepeknek is. A mostani felújítás keretében megújult a ház nagyterme, mely új burkolatot kapott, illetve elkészült a ház külső szigetelése és szép „mediterrán” színezést kapott. A felújítás pályázatból, valamint az egyházközség saját forrásából valósult meg. (K.S.)
Fotók:Tamási Gábor

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Megemlékezés az elhurcoltakra és kitelepítettekre

KÁRPÁT-MEDENCEI FOTÓVERSENY FELSŐ TAGOZATOS ÉS KÖZÉPISKOLÁS DIÁKOK RÉSZÉRE!