in ,

„Mikor Szent Mihály megküzd a sárkánnyal…” Mihály-napi Waldorf Családünnep

A gödöllői Waldorf közösség 2012-ben rendezte meg először városi Mihály-napi Családünnepét, amely azóta már hagyománnyá és sokakat vonzó, várva várt részévé vált az őszi gödöllői kulturális programkínálatnak, egyúttal a GödöllŐsz Fesztiválnak is. Idén is várunk mindenkit szeretettel és színes programkínálattal szeptember 28-án szombaton délután 14-18 óráig a Zeneiskola és a Művészetek Háza közötti füves területen!

Ezen a napon értékeinkből, szokásainkból ízelítőt adva szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy mindannyian megélhessük a közös ünneplés örömét, építő erejét. Szent Mihály napjához számtalan népi hagyomány kapcsolódik, melyek egy részének felelevenítésével is igyekszünk hozzájárulni a hagyományos értékek, a családok és a közösség szerepének, éltető erejének minél tudatosabb megéléséhez. Idén különös jelentőséget ad ennek az ünnepnek, hogy pontosan 100 évvel ezelőtt, 1919 szeptemberében nyitotta meg kapuit Németországban az első Waldorf-iskola. A Waldorf-mozgalom egy évszázad minden nehézségét és kihívását túlélve, sok-sok sárkánnyal megküzdve egyre nő és gyarapszik, így világszerte Waldorf-intézmények ezrei, pedagógusok, diákok és szülők százezrei rendeznek különböző eseményeket a jeles jubileumhoz kapcsolódva, melyhez e nagyszabású programmal kíván csatlakozni a gödöllői waldorf közösség is.

Ennek jegyében a színpadon idén főképpen iskolánk jelenlegi és volt diákjainak műsora lesz látható, valamint a tágabb waldorf körből meghívott előadóké, 17:00 órától pedig Bognár Szilvia és zenekarának „Titoktok” c. koncertjére várunk mindenkit! Waldorf bábszínház, játszóház, Benedek Krisztina Csodababázója is várja majd a kicsiket, a nagyobbaknak pedig most is sokféle – az ünnephez kapcsolódó – tevékenységet, játékot kínálunk. Így a kézműves foglalkozások között lesz többféle sárkánykészítés, lehetőség lesz hagyományos tevékenységek kipróbálására (szőlőpréselés, gabonaőrlés, „sárkánykenyérsütés”), a bátrabbak pedig ügyességi és bátorságukat próbára tevő játékokban, kovácsolásban is kipróbálhatják erejüket. Szent Mihály arkangyal és az ördög küzdelmét eleveníti majd fel a diákjaink által előadott Sárkányjáték, amely után közös táncházzal folytatódik a program. Mindezek mellett most is készülünk egészséges életmódot népszerűsítő reformbüfével és színvonalas kézművesek portékáit kínáló kirakodóvásárral.

A program létrejötte közösségünk nagymértékű önkéntes és anyagi ereje mellett Gödöllő Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg, amit ezúton is nagyon köszönünk!

Fábián Zsuzsa és Kecskés Judit

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ars Sacra Fesztivál – A barokk zene mesterei

A Gödöllői kutya játszótér Facebook-csoport meghívója