in ,

Nagyboldogasszony főbúcsú Máriabesnyőn

Hittel, szeretettel, boldogan

Augusztus 11-12-én tartották a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika főbúcsúját, amelyen Mária mennybevételére emlékeztek a hívek.

A szombat esti ünnepi vigília szentmisét dr. Stella Leontin kanonok, c. prépost, a bazilika plébánosa, a vasárnapi ünnepi szentmisét pedig Snell György, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke celebrálta, aki a hit és az abból fakadó szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet, mert ez az útja annak, hogy megtaláljuk a boldogságot, amit ma olyan sokan keresnek. Beszédében példának hozta fel Máriát, aki minden üldöztetés és szenvedés ellenére képes volt megtartani a hitet és végig járni az utat, amit az Úr kijelölt számára.

„Mi mai keresztények is mást sem csinálunk, mint a boldogságunkat keressük.  Forduljunk Máriához!
Hogy a mai magyarok között annyi boldogtalan ember van, azt hiszem a magyarázata az, hogy megfogyatkozott az emberekben a hit. Mintha elfeledtük volna, hogy Mária országa, és keresztények vagyunk.
Lázas tevékenységgel mindent próbálunk megszerezni,de elveszítjük azt, amit Mária egyetlen pillanatra sem vesztett el, még akkor sem, amikor a kereszt alatt állt: a hitet.

És a hívő ember, aki előtt nyitva van a menyország, annak számára az élet nem lehet soha reménytelen és nem lehet boldogtalan” – mondta Snell György.

A segédpüspök utalt arra, a hit és a szeretet hiánya az oka számos társadalmi problémának, így a családok felbomlásának és az emberek közötti kapcsolatok megromlásának is.

Az ünnepi szentmisét hagyományosan körmenet zárta.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Átadták a Dózsa György úti új kerékpárút szakaszokat

A zene jegyében