in

Október 17-én vesznek végső búcsút Vass Károlynétól

Gödöllő Város Önkormányzata és a gyászoló család fájdalommal tudatja, hogy életének 98. évében elhunyt Vass Károlyné, Babi néni, Gödöllő Város Díszpolgára.

Búcsúztatására 2020. október 17-én, szombaton 10 órakor az evangélikus egyház szertartása szerint kerül sor a Gödöllői Református templomban, ahol mindenkinek lehetősége lesz kegyeletét leróni.
A család tisztelettel kéri, hogy az emlékezők koszorú helyett egy szál virággal emlékezzenek!
Vass Károlyné hamvait egy későbbi időpontban, szűk családi körben helyezik végső nyugalomra.

Vass Károlyné – akit szinte mindenki Babi néninek szólított – közel 40 éven át földrajz – biológia szakos tanárként tevékenykedett városunkban, tanított a Damjanich János Általános Iskolában és a Petőfi Sándor Általános Iskolában. Pályája során – amely az iskolai tanítás mellett kiterjedt a felnőtt oktatásra is – sok száz fiatalt tanított tantárgyainak szeretetén túl emberségre, becsületességre, tisztességre. Pedagógus tevékenysége mellett éveken át nagy hozzáértéssel, példásan látta el a Magyar Vöröskereszt gödöllői városi szervezetének titkári feladatát is. Hatgyermekes családban nőtt fel, feltehetően a nagycsaládnak és testvéreivel való kapcsolatának is szerepe volt abban, hogy a pedagógus pályát választotta, az elesettek támogatásának szükségességét pedig édesanyjától örökölte. 1989-től Gödöllő Város Nyugdíjas Egyesületének egyik alapítójaként, majd elnökeként több, mint 25 éven végezte közösségépítő és szervező tevékenységét az idősebb korosztály körében. A kirándulásokon, szabadidős tevékenységeken túl számos értékhordozó programsorozat kezdeményezője és szervezője volt. Életútja mindenki számára példamutató, ennek elismeréseként 2000-ben megkapta a Gödöllő Városért kitüntetést, 2015-ben pedig Gödöllő Díszpolgára kitüntető címet.
Vass Károlynét Gödöllő városa saját halottjának tekinti.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Október 6. – Emlékezés az aradi vértanúkra

Öko-műhely a könyvtárban