in

OKTV-t nyert Kréz Gellért

A Gödöllői Református Líceum 12/C osztályos tanulója, Kréz Gellért nyerte a 2020/21-es történelem OKTV-t. A diák az előző tanévben is indult, akkor ötödik lett. A díjátadására a járványhelyzet miatt még nem került sor.

A líceum tanulója a következőket mondta az idei versenyről: „Rendes körülmények között három fordulóból áll a történelem OKTV. Az első gyakorlatilag egy selejtező, amit mindenki a saját iskolájában ír. Decemberben került sor a másodikra a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban, ahol egy négyesszés feladatsort kellett megoldani. Ezt követően a második helyről várhattam a folytatást. A következő feladat egy 20-30 oldalas tanulmány írása volt. Itt három téma volt megadva, én a magyar nemzetiségpolitikai koncepciókat választottam az 1825- 1868 közötti időszakban, ezen belül pedig Teleki László nemzetiségpolitikai gondolatairól írtam. Márciusban aztán eldőlt, hogy a vírushelyzet miatt a döntő elmarad és az addig megszerzett pontok alapján hirdetnek győztest, így sikerült nyernem.”

Felkészítő tanárai: Cseri András, Csobán Pál és Finta Ágnes.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

Gödöllői művésztelep 120

Csökkent a bűncselekmények és a balesetek száma 2020-ban