in

PARTNERSÉGI EGYEZTETÉS (előzetes tájékoztatás)

Gödöllő Város településrendezési eszközeinek módosításáról

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Gödöllő Város Önkormányzata megkezdte Gödöllő város településrendezési eszközeinek módosítási eljárását.

A módosítás tartalma:

A Gödöllő kertvárosi részén található Csanak városrész érdekében működő Csanakért Egyesület azzal kereste meg az Önkormányzatot, hogy a városrészen lévő Jogar utca és Korona tér még beépítetlen területére vonatkozó GÉSZ előírásokat módosítsa, annak érdekében, hogy a beépítési paraméterek igazodjanak a már beépült környező kertvárosias – kevésbé intenzív beépítésű – lakóépületekhez. A javasolt módosítással érintett ingatlanok (hrsz 8000/148, /154, /156, /157, /159, /161) Településközpont terület építési övezetben találhatók. A telkekre vonatkozó 2007-től hatályos övezeti előírások – az alapvetően kertvárosias lakóterületi környezetben – kisvárosias beépítést tesznek lehetővé, városrészi alközpont kialakításának lehetőségével. Tekintettel arra, hogy sem a fejlesztői igények, sem az elmúlt bő egy évtizedben ideköltöző lakók igényei nem igazolták vissza az alközpont kialakításának, szolgáltatási funkciók idetelepítésének szükségességét, ezért az ennek lehetőséget adó szabályozás fenntartása nem indokolt.

A Csanak területre készülő módosítással együtt lehetőség nyílik arra, hogy azon esetleges egyéb változtatási kérések is megvizsgálásra kerüljenek, amelyek a tervmódosítás partnerségi egyeztetése során beérkeznek.

A rendezés célja:

A módosítással érintett területekre vonatkozóan a fejlesztési elképzeléseknek megfelelő építési előírások meghatározása.

A rendezés várható hatása:

A módosítással érintett területeken a tervezett fejlesztések megvalósulhatnak, kapcsolódva a városfejlesztési célkitűzésekhez.

A módosítással kapcsolatos előzetes észrevételeiket, javaslataikat írásban 2020. február 7-ig adhatják meg Gödöllő város főépítészének címezve

  • postai úton: Gödöllői Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda – 2100 Gödöllő, Szabadság tér 6. vagy
  • e-mailen: foepitesz@godollo.hu.

Előzetes észrevételeiket, javaslataikat ismertethetik a témában megrendezésre kerülő

lakossági fórumon

is, amely 2020. január 29-én 17:00 órakor

kerül megtartásra a Gödöllői Polgármesteri Hivatal Ügyfélfogadó Terében (2100 Gödöllő, Petőfi tér 4-6. Fsz – Főépítészi Iroda).

 

Dr. Gémesi György

polgármester

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HÁBORÚ A NAPÉRT – Vörös Eszter Anna kiállításának megnyitója

Tájékoztatás közvilágítás kikapcsolásáról az Ady sétányon