in

Perelni fog az önkormányzat a hamis híresztelések miatt

Jogi eljárást indulhat azokkal a sajtótermékek és szervezetekkel szemben, amelyek a Gerle utcai útfelújítási projektről valótlanságot állítanak, híresztelnek, a tényeket hamis színben tüntetik fel vagy egyéb jogsértést követnek el.
Erről 9 igen 1 nem és 2 tartózkodással döntött a képviselő-testület, miután elfogadta Bárdy Péter alpolgármester és Molnár Gergely önkormányzati képviselő (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) beszámolóját a Gödöllő Város Önkormányzata, a VÜSZI Kft., valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében megvalósított projektről.
A korábbi években számos lakossági panasz érkezett az állami tulajdonban lévő Gerle utca állapotával kapcsolatban. Az ügyben az önkormányzat több alkalommal egyeztetett a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel annak érdekében, hogy közös finanszírozással, együttműködésben megtörténjen a helyreállítás.
2020-ban megtörtént az előzetes megegyezés a projekt közös megvalósításáról, a koronavírus járvány miatti bevételkiesés és csökkenő pénzügyi mozgástér miatt nem került rá sor.
2022-ben azután újratervezték a projektet, majd sor került a kivitelezésre.
A megvalósulást követően több sajtótermékben, valamint Facebook-oldalon valótlan információk jelentek meg a beruházás költségvetéséről.
Mint az a beszámolóban olvasható, a felület előkészítését (pl.: kátyúk feltöltését) a VÜSZI munkatársai végezték bruttó 308.610 Ft értékben. A VÜSZI közreműködésével alvállalkozó végezte a meglévő felület emulzióval való locsolását, a mart aszfaltnak a Magyar Közút telephelyéről történő kiszállítását, finiserrel történő bedolgozását, valamint a bedolgozás után a kétrétegű felületi zárás elkészítését összesen bruttó 9.493.187 forint összegben. Végül a VÜSZI munkatársai készítették el zúzottkőből az új útpadkát (mivel a pályaszint emelkedett 6 cm-rel), valamint a padkák nyesését egészen a Blaháné úttól a Lázár Vilmos utcáig bruttó 1.698.384 forintért, valamint ideiglenes forgalomtechnikai jelzések kiépítését és bontását bruttó 31.750 forintért.
A Magyar Közút mint a Gerle utca vagyonkezelője a felújításhoz 135 köbméter mart aszfaltot biztosított, mely hozzávetőleg 240 tonna mennyiséget jelent. A mart aszfalt értéke a Magyar Közút könyveiben a társaság tájékoztatása szerint bruttó 987.552 forint értéken szerepelt.
Mivel tehát a mart aszfaltot a Magyar Közút biztosította, annak megvásárlása sem a város, sem a VÜSZI költségvetését nem terhelte.
A témával kapcsolatban azonban több olyan írás jelent meg, mely nyíltan vagy burkoltan azt sejttették, hogy eltűnt mintegy négymillió forint értékű martaszfalt vagy annak megfelelő összeg.
Ezáltal az írások szerzői, illetve a sajtótermékek szerkesztőségei állításaikkal közvetett módon sikkasztás elkövetésével vádolták meg a Gerle utca vagyonkezelőjét, a Magyar Közutat, a mart aszfaltot biztosító és lekönyvelő állami partnert, továbbá Gödöllő Város Önkormányzatát és a Vüszi Kft.-t, valamint annak a projektben részt vevő munkatársait.
Ezért a képviselő-testület szeptember 22-ei ülésének egyebek napirendi pontjában a Gerle utcai
beruházással kapcsolatban Bárdy Péter alpolgármester és Molnár Gergely képviselő (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) szóban tájékoztatást adtak a beruházásról, hogy egyértelművé tegyék annak finanszírozását és költségeit. (A képviselő-testület nyilvános ülésének ezen része az alábbi linken tekinthető meg a 16. perctől : https://www.facebook.com/Godollonettv/videos/414340090639669) .
Kolozs Csaba képviselő (Fidesz-KDNP) ekkor peres eljárás indítását javasolta a Gerle utcával kapcsolatban szándékosan megtévesztő információkat terjesztőkkel szemben.
A testületi ülésen elhangzottakat követően azonban újabb félrevezető, hamis állításokat tartalmazó írás jelent meg a témában a GDL.hu portálján. Bárdy Péter alpolgármester és Molnár Gergely képviselő ezt követően tettek javaslatot, hogy az önkormányzat indítson jogi eljárást az ügyben. (Az ominózus cikk az október 19-ei testületi ülést követően már nem volt elérhető az oldalon – a szerk.)
Az ügy érdekessége, hogy az említett portál szerkesztőség egy Kolozs Csaba képviselő (Fidesz-KDNP) tulajdonában lévő ingatlanban található.
(A képviselő-testület nyilvános ülésének ezen része az alábbi linken tekinthető meg 1.óra 43 perctől: https://www.facebook.com/Godollonettv/videos/521242916071495 )

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

FELHÍVÁS – Gödöllő Kultúrájáért díj jelölésre

Működési és fejlesztési alapok segítik a rezsiköltségek csökkentését