in

Prima Primissima díjra jelölték Ferdinandy György írót

Október 30-án, a Prima Primissima  díj honlapján tették közzé  a jelöltek névsorát, amelyben  Ferdinandy György író neve is szerepel. A magát gödöllőinek valló és városunkhoz ma is sok szállal kötődő írót a Magyar Irodalom kategóriában választották be a három jelölt, azaz a három „Prima” közé.
Emellett hagyományosan a magyar színház és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar sport, magyar népművészet és közművelődés és magyar zeneművésze kategóriában hirdettek jelölteket. Közülük az alapítvány Kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége titkos szavazással választja ki a Primissimákat, összesen tízet.
A Primissimák 15, míg a Primák 5 millió forint elismerésben részesülnek. A Közönségdíjas 15 millió forinttal lesz gazdagabb, a jelölt személye idén is SMS-szavazással dől el.
Szavazni november eleje és december eleje között lehet majd, ennek részleteit hamarosan közzé teszik.
Ferdinandy György íróval legutóbb áprilisban találkozhatott a gödöllői közönség, a Vadnyugati origó és a Fájó holnapok című könyvei bemutatóján. Mint mindig, akkor is örömmel elevenítette fel életének itt töltött időszakát, és szeretettel beszélt azokról a tanárokról akik az egykori premontrei gimnáziumban – ahogy ő fogalmazott – a tantárgyak mellett kitartásra és tisztességre is tanították.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Gödöllői Szolgálat: Novembertől kéthetente

Halottak Napi megemlékezés