in ,

Pro Architectura Díjat kapott Gödöllő

Pro Architectura Díjjal tüntette ki a Miniszterelnökség Gödöllő Város Önkormányzatát. A rangos elismerést a Várkapitányi lak felújításáért ítélték oda a városnak, Építtető kategóriában, Gulyás Gergely minisztertől dr. Gémesi György polgármester vette át.

A díjat még a múlt év végén ítélték meg Gödöllőnek, ám a koronavírus járvány miatt az átadására csak 2021. június 19-én került sor.

A Várkapitányi Lak megújulása 2019-ben fejeződött be, több évi kitartó munka során a város nettó 433 millió forintot fordított az épület megmentésére és felújítására. A beruházásból 24 millió az NKA pályázatából a többi saját forrásból állt rendelkezésre. A műemlék épület rekonstrukcióját Mészáros Judit gödöllői főépítész fogta össze.

A patinás épület rendezvényhelyszínként funkcionál, többek között kiállításoknak, konferenciáknak ad helyet. A díj 1 millió forint jutalommal jár.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Belováron mutatkozik be Gödöllő

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a VÜSZI Gödöllői Városüzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetői igazgatói tisztségének betöltésére