in ,

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS

Ne dőljön be a csalóknak!

Újfajta bűnelkövetésre figyelmeztet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Mindennapjaink jelenségévé vált az a „trükkös” bűnelkövetési módszer, amely nem csak az egyedül élő időskorúakat érinti. Az elkövetők az esetek többségében telefonon keresik fel áldozataikat, de személyesen is megjelenhetnek.

Gyakori a trükkös csalások esetében, hogy az elkövetők különféle szolgáltatók munkatársainak vagy hivatalos személynek adják ki magukat és hihetőnek tűnő magyarázatokkal, kérésekkel (villanyóra, vízóra, gázóra leolvasás, túlfizetés …stb.) próbálnak a sértett bizalmába férkőzni, bejutni a lakásba vagy pénzváltás ürügyén nagyobb összegű készpénzt, illetve pénz átutalását kérni.

Az elkövetők új történetek kitalálástól sem riadnak vissza. A rendőrség kéri, ha végrehajtó iroda nevében kap valaki megkeresést és nagy összegű tartozás azonnali végrehajtásának elkerülése érdekében pénz átutalásra kérik, akkor a hívott fél a már jól ismert szlogent alkalmazza és BONTSA A VONALAT!
– Ne bízzon meg a váratlanul telefonon vagy személyesen jelentkező idegenekben!
– Ha gyanús telefonhívást kap, azonnal szakítsa meg a hívást!
– Amennyiben családtagra hivatkozással keresik meg, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az érintett hozzátartozóval!
-Ellenőrizze a hívás valóságtartalmát!
– Soha ne adjon át pénzt vagy más értéket, ne utaljon pénzösszeget idegenek számára! Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 107 vagy 112 segélyhívó számon!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Áramszünet!

Éld túl a Fricskával!