in ,

Súlyosan veszélyeztetné az önkormányzatok működését az iparűzési adó, és az önkormányzati adók eltörlése

Egyeztetést kezdeményez a MÖSZ

Levélben fordult dr. Parragh Lászlóhoz, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökéhez dr. Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, miután a kamara vezetője a kis- és középvállalkozások iparűzési adójának a pandémia miatti felfüggesztésére, illetve eltörlésére tett javaslatot a miniszterelnöknek. Gémesi György a témában szakmai egyeztetést sürgetett.
Felhívta a figyelmet arra, hogy egy ilyen döntés súlyos működési zavarokat okozhat a feladatellátásában, mivel az abból származó bevételek több mint nyolcvan százalékát az önkormányzatok az általuk ellátott állami feladatokra, és az állam által rájuk rótt feladatokra fordítják.
A MÖSZ elnöke sajnálatát fejezte ki, hogy a javaslatot nem előzte meg egyeztetés az önkormányzati érdekszövetségekkel. Gémesi György úgy fogalmazott: Az önkormányzatok számára is fontos a kis- és középvállalkozások további zavartalan működése, és támogatnak minden kezdeményezést, amit ennek a szektornak a gazdasági megerősítését szolgálja. De -mint
írja- ez nem veszélyeztetheti a tízmillió állampolgárnak szolgáltató önkormányzatok működését!

Parragh László újabb nyilatkozatában, már az önkormányzati adók teljes eltörlését szorgalmazza, ami teljességgel elfogadhatatlan. Ez egyenlő lenne az 1989 előtt működő tanácsrendszer visszaállításával.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Katasztrófavédelem tájékoztatója

Tűzzománckép történetek a Levendula Galériában