in

Szent Mihály – napi családünnepre készül a Waldorf Iskola

Az egyre borongósabbá váló őszi napokon mindannyian szívesen őrizzük magunkban a nyár fényét, melegségét. A Waldorf iskolákban és óvodákban hagyományosan megtartott Szent Mihály-napi ünnep is segít abban, hogy a nyár utolsó fényeit a hideg, sötét téli napokra belső ragyogássá és erővé tudjuk átalakítani. Néhány éve már nem csak az iskolában és óvodában ünneplünk ezen a napon, hanem a városi Mihály-napi Családünnepen is, ahol a gödöllői Waldorf közösség értékeiből, szokásaiból ízelítőt adva szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy együtt ünnepelve tápláljuk és őrizzük magunkban és egymásban is ezt az erőt adó fényt.

Az elmúlt években nagyon sikeresnek bizonyult a rendezvény, nagy örömünkre városszerte várva várt eseménye lett a gazdag városi programkínálatnak.

  1. szeptember 29-én, szombaton délután 14:00 órától szeretettel és színes programkínálattal várunk mindenkit hagyományainkhoz híven aMihály-napi családünnepünkrea Chopin Zeneiskola és a Művészetek Háza közötti füves területen!

A színpadon egész délután gyerekcsoportok bemutatói váltják egymást, fellépnek a Gödöllői Waldorf Iskola, a Chopin Zeneiskola és az Erkel Ferenc Általános Iskola diákjai, majd a 17:00 órakor kezdődő Veronaki Trió „Világforgó” c. vidám zenei műsorával zárjuk a programot. A gödöllői és a szadai Waldorf óvodák közreműködésével bábszínház és játszóház, valamint Benedek Krisztina Csodababázója várja majd a kicsiket, a nagyobbaknak pedig sokféle – az ünnephez kapcsolódó – tevékenységet, játékot kínálunk. A kézműves foglalkozások között most is lesz többféle sárkánykészítés, ki lehet próbálni hagyományos tevékenységeket, mint pl. szőlőpréselés, gabonaőrlés, „sárkánykenyérsütés”, a bátrabbak pedig sokféle ügyességi játékban és az elmaradhatatlan kovácsolásban is kipróbálhatják erejüket. Szent Mihály arkangyal és az ördög küzdelmét eleveníti fel majd a hatodik osztályunk által bemutatott Sárkányjáték, amit Táncház követ Jelinek Eszter néptánctanár vezetésével a Regenyés együttes muzsikájának kíséretében. A színes programon kívül most is vár mindenkit sokféle finomsággal az egészséges életmódot népszerűsítő reformbüfé és a kézművesek portékáit kínáló míves kirakodóvásár.

A program fővédnöke Dr. Gémesi György polgármester,  a rendezvény megvalósítását a gödöllői waldorf közösség – diákok, szülők, pedagógusok – önkéntes ereje mellett Gödöllő város önkormányzata is nagyban segíti.

Szívből reméljük, hogy az időjárás ez alkalommal is kegyes lesz hozzánk (rossz idő esetén a program sajnos elmarad) és egy élményekben gazdag, jó hangulatú délutánt tölthetünk együtt az ellátogató vendégekkel, érdeklődőkkel! Ünnepeljünk együtt idén is szeptember 29-én, Szent Mihály napján!

 

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Lészpedi gyerekek Gödöllőn

Tekints az égre, és lásd meg… – Szekeres Erzsébet kiállításai