in ,

Szent Mihály-napi waldorfos családünnep

Szent Mihály napjának hagyományait elevenítették fel a Gödöllői Waldorf Általános Iskola és AMI tanárai és diákjai szombaton az Alsóparkban, ahol színes kulturális programok várták az érdeklődőket.
A Mihály-napi családünnep ez alkalommal nemcsak a programok miatt volt különleges, hanem azért is, mert idén 100 éve nyitotta meg kapuit az első Waldorf-iskola Stuttgartban. Azóta több mint 1000 iskola és 1800 óvoda működik szerete a világon. Magyarország, bátran mondhatjuk, hogy élen jár ebben. Közel 45 iskola és 60 waldorfos óvoda működik nálunk, ami arányaihoz képest igen nagy szám. Közöttük is a legidősebb intézmények között van a gödöllői, amely fennállásának lassan a 30. évfordulójához közeledik. A rendezvény egy flashmobszerű köszöntővel kezdődött, majd a délután folyamán a családokat az iskola jelenlegi és volt diákjainak, valamint tanárainak koncertjei szórakoztatták.
A Mihály-nap a XVIII. századig – Szent László király rendelete nyomán – kötelező ünnep volt Magyarországon. A hagyomány szerint Szent Mihály arkangyal, a men – nyei hadak nagy vezére és győztes harcosa az Isten ellen fellázadt sátánt eltiporta, kardjával átszúrta, majd letaszította a Földre. Az ő küzdelmüket elevenítette fel a sárkányjáték, amihez kapcsolódóan számtalan bátorság- és ügyességi „próbán” vehettek részt a vállalkozó kedvűek. De most is lehetett sárkányt készíteni, kipróbálni a kovácsolást, szőlőt préselni, vagy egyszerűen csak hallgatni a fiatal tehetségeket és válogatni a kézműves portékák között. A záró koncertet Bodnár Szilvia és zenekara adta, az időközben szemerkélni kezdő eső ellenére is kitartó közönségnek

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Zöld Híd miatti feljelentés – „Az ígéret szép szó”

Kisvasutas családi nap