in

Színes programok a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon

A Gödöllői Királyi Kastély három napra a természet és a környezetvédelem filmpalotájává válik. A hagyományoknak megfelelően ez a különleges helyszín ad otthont május 27-29. között a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválnak, ahol világszerte elismert stúdiók és alkotók legújabb produkciói versenyeznek majd.

A fesztivál idei témája a zöldre-, újratervezés, díszvendége pedig Olaszország lesz. Négy helyszínen 100 filmet nézhetnek meg a látogatók, többek között olyan izgalmas alkotásokat, mint a David Attenborough narrálta „Miért fontos a biológiai sokféleség” című animáció, a világ legveszélyeztetettebb folyóját bemutató „Ganga lelke”, a mozikban hatalmas sikert aratott „Vadlovak” vagy e kihalóban lévő faj megmentésére tett erőfeszítésekről szóló „Gonarezhou, az orrszarvú visszatérése”.

A 106 országból érkezett, közel 1400 filmből előzsűri válogatott, így alakult ki a végleges program, amely 100 hosszabb-rövidebb, de mindenképp lenyűgöző filmet mutat be a fesztivál közönségének.

Az ünnepélyes díjátadó gálára május 28-án, a Gödöllői Királyi Kastélyban kerül sor, ahol kiderül, hogy a Kék Bolygó Alapítvány által szervezett fesztiválon mely filmeket és alkotókat díjazták a professzionális, és az amatőr kategóriákban.

Azingyenes, kutyabarát eseményen a filmek mellett színes családi programokkal várják az érdeklődőket. A filmek versenye mellett több művészeti ág is képviselteti magát, Trash Art kiállítással, színes kulturális programokkal és neves fellépőkkel. A fesztivál nemcsak eseményeiben és tematikájában, de a program szervezésében is előtérbe helyezi a fenntarthatósági és természetvédelmi szempontokat.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Korszerűbb közvilágítás

Figyelem! Útfelbontással járó munkák!