in

Szinvai Dániel “napfény konzervei” a könyvtárban

Napfény konzerv címmel megnyílt az újrakezdés első kiállítása a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban. Ez alkalommal egy fiatal grafikus, Szinvai Dániel munkáit ismerheti meg a nagyközönség.
A különleges cím, izgalmas alkotásokat takar: a napfény konzerv maga a kép, amiben megőrződik egy szelete a mindenségnek. A cím egyfajta esszencia, hiszen a napfény az élet forrása ősi és transzcendens, a konzerv pedig emberi és technokrata – vall alkotásairól Szivnai Dániel.

A kiállítást Szinvai Pál szobrászművész, Szinvai Dániel édesapja nyitotta meg, aki úgy fogalmazott: A művész alkotása egy külön világ, amit a művész felkínál. Illumináció, amit a képzelet szült, a képzelet számára. A szemlélőnek nincs más dolga, mit megállni egy-egy alkotás előtt, és hagyni, hogy az hasson rá.
A megnyitón Vértes Benedek (zongora) és Farkas Benedek (furulya) közreműködött.

Szinvai Dániel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tervezőgrafika szakán végzett. A most bemutatott képei manuális és digitális technikák ötvözésével születtek.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Zala Péter – Földön, vízen, levegőben

Tájékoztatás a kormányablakok ügyfélfogadási rendjéről