in

Támogatást kap a világjárvány miatt a kastély

298 millió forint állami támogatást kap a Gödöllői Királyi Kastély a koronavírus világjárvány negatív hatásainak kompenzálására. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny 2020. évi 260. számában jelent meg. A támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt-n keresztül kapja meg az intézmény.

A pandémia miatt a gödöllőin kívül a keszthelyi Festetics kastély részesül még támogatásban.
Dr.Ujváry Tamás, a kastély igazgatója lapunknak elmondta, az intézménynek eddig közel félmilliárd forint kiesést okozott a Covid. A most megítélt összeggel a jövő év nyaráig biztosított a működésük, s felkészültek arra, hogy amint a szabályozások engedik, azonnal megnyissák kaput a látogatók előtt.
A Gödöllői Királyi Kastély egyre népszerűbb a hazai kastélyok és múzeumok sorában. A HVG. november 12-ei számában megjelent összesítés szerint a múzeumok látogatottságát tekintve országosan a 10. a raglistán, maga mögé utasítva a szintén támogatásban részesülő keszthelyi Helikon Kastélymúzeumot is.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Parkoló lezárás!

Szűcs Lajos nevét viseli ezentúl a Táncsics Mihály utcai sportcentrum