in ,

Tizennégy díjat kaptak a gödöllői táncosok a régiós néptáncfesztiválon

Sikeresen szerepeltek az immár Urban Verbunk néven dolgozó Gödöllő Táncegyüttes táncosai, (akik egyben az Aszódi Podmaniczky AMI növendèkei is) az Örökség Gyermek Népművészeti egyesület  és a Közép Magyarországi Folklór Szövetség által február 9-én Százhalombattán megrendezett Közép-magyarországi régiós Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyén.

A verseny legkiemelkedőbb táncosaként az Aranypaszomány mellett Kiemelt Különdíjat kapott Wágner Szilárd, és kiemelt különdíjban és Aranykeszkenős táncos elismerésben részesült Sasvári Lilla. Aranykeszkenős táncos címet nyert a legkisebbbek között somogyi kanásztánccal induló Menyhárt Viola és Széphalmi Angéla is. A 2-es korcsoportban versenyző táncosok közül Aranykeszkenőt kapott Sápi-Tóth Sarolta és Sárvári Panni, és Aranypaszománnyal térhetett haza Százhalombattáról Szabó  Árpád és Vajda Csanád. Az Urban Verbunk színeiben versenyzett még Rácz-Szabó Csenge és Sármány Villő, akik kiválóan teljesítették a kötelező és szabadon választott számaikat.

A nagyobbak között, a 3. és 4. korcsoportban Aranykeszkenős táncos címet szerzett Erőss Hajnalka, párja, Menyhárt Kristóf pedig Aranypaszományt kapott teljesítményéért. Ország Emese és Petyke Bendegúz produkcióit különdíjjal jutalmazta a zsűri. Felkészítőik Tóth Judit és Moussa Ahmed voltak.
(Fotók: Majnik Zsolt)

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A hulladék csökkentés nem pénz, hanem szemlélet kérdés

Közvilágítás: Meghibásodás esetén az EL-CO TECH Kft-t kell értesíteni