in

Tormay 50

A Művészetek Házában rendezték meg azt az ünnepséget, amin a Gödöllő központjában 50 évvel ezelőtt átadott Petőfi Sándor utcai rendelőintézet tiszteletére tartottak a Tormay Károly Egyészségügyi Központ jelenlegi és egykori dolgozóinak részvételével.

A megjelenteket dr. Dunai György igazgató-főorvos és dr. Gémesi György polgármester köszöntötte. Dunai György rövid visszaemlékezése után részleteket mutattak be a dr. Fehér Ágnes főorvosnő szerkesztésében hamarosan megjelenő könyvből. A kiadvány a gödöllői egészségügy csaknem 100 éves múltját dolgozza fel az 1927-ben – a Rockefeller Alapítvány támogatásával – létrejött első magyarországi egészségügyi mintajárástól kezdve, aminek köszönhetően 1930-ban felavatták a Gödöllői Járási Egészségvédelmi Szolgálat központját, a Járási Egészségházat, ami a 40-es években kórházi rangban működött.

1972-ben az intézet új épületet kapott (a jelenlegi I. épület, Petőfi S. u. 1-3. szám alatt), amelyben mai napig működik a szakellátás. Elnevezése ekkor lett Gödöllői Egyesített Egészségügyi Intézet, ami a Gödöllő város katona-egészségügyi múltjában jelentős szerepet játszó orvos tiszteletére 2000. január 1-jétől a Tormay Károly Egészségügyi Központ nevet vette fel.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elfogadta a testület a környezeti állapotértékelést

Gyászol Gödöllő