in

Új csarnok, új lehetőségek

Tavaly ünnepelte 70. születésnapját a gödöllői asztaliteniszsport. A patinás múlt mellett fényes jövő előtt áll a sportág városunkban. Nyárra elkészült a pingpongcsarnok a Dózsa György úton, az asztalitenisz szakosztály azonban a létesítmény mellett edzői fonton is erősített, hiszen Szappanos Csabát sikerült Gödöllőre csábítani. A szakvezető több mint 25 évet dolgozott már külföldön, több mint tíz évet Németországban, mikor elfogadta Bartha Tibor hívását. Szappanos korábban irányította az ifjúsági női válogatottat is. A közelmúlt és jövő történéseiről Bartha Tibor az asztalitenisz szakosztály vezetője a következőket mondta: „Az idei nyárnak két fontos feladata volt. Egyrészt meg kellett oldani az utánpótlás játékosok felkészítését, nekik egy öthetes edzőtáborozást szerveztünk az új csarnokba. A tábor alkalmával több mint 100 gyereket mozgatunk meg. Szappanos Csaba vezetőedző mellett itt volt velünk Tóth Krisztina is. Azt, hogy a felkészülés remekül sikerült, az is mutatja, hogy a tinédzserekből álló csapat a rutinos rókákból álló Vácot 14-4-re verte.

A másik nagy feladat pedig a már kész csarnok kapcsán, hogy gondoskodni kellett a működtetéséről. A Gödöllői Sport Klub 15 éves szerződést kötött a Butterfly Magyarországgal. A sportszergyártónak van egy bemutatóterme a csarnokban, az együttműködésnek köszönhetően a létesítmény működését is megalapoztuk. Ezzel egyidőben elindítottunk egy Butterfly Pingpong Sulit, ahol több turnusban várjuk a gyerekeket 6-tól 18 éves korig. Szeptember elején még folytatódik a toborzás, jelentkezni a létesítmény vezetőjénél, Papp Adriennél, a Butterfly Magyarország igazgatójánál lehet a 06-70-331-5082-es telefonszámon. A fiatalokat a tehetségük és szorgalmuk alapján akár a válogatottságig is el tudjuk kísérni a városban lévő feltételekkel, mindamellett, hogy példaképek sorával is találkozhatnak az edzések alkalmával az olimpikonok és válogatott asztaliteniszezők személyében.

Jó hír a pingpongozni vágyóknak, hogy hamarosan elindul majd a terembérlési lehetőség. Ennek a részletei a butterfly.hu-n lesznek megtalálhatóak, tehát mindenkit szeretettel várunk majd, egyelőre csak hétköznapokon, hiszen a hétvégék a bajnokságoké és versenyeké.”

Szeptember 3-án, pénteken a Hajósban tartott toborzást Tóth Krisztina olimpiai negyedik helyezett asztaliteniszező, aki az eseményt követően azt mondta: a továbbiakban is biztosan számíthat rá a gödöllői asztalitenisz klub, „bár még ki kell alakulnia a dolgoknak, új a terem, illetve rengeteg új gyerek is csatlakozott az egyesülethez a toborzásoknak köszönhetően.” Az Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes asztaliteniszező szerint akár egy vidéki fellegvár is kialakulhat Gödöllőn. „Egyedülálló a gödöllői csarnok, ez az egyetlen vidéki létesítmény, amely kizárólag pingpongra épült, a városban ráadásul hagyománya vannak ennek a sportnak. Én is itt kezdtem a pályafutásomat 1982-ben, Orgoványi Imrénél A főváros közelsége is nagyon sokat számít.

 

Arra a kérdésünkre, hogy a látja-e valakiben az új Tóth Krisztinát, a következőket mondta: „Nagyon sok tehetséges gyerek van Gödöllőn, de ez még nem garancia arra, hogy sikeresek is lesznek felnőttként. Ennek nagyon sok összetevője van, a szülöktől kezdve, az iskolán át sorolhatnám. Ráadásul az én időmben sokkal könnyebb volt kitartani a sport mellett manapság annyi mindent lehet csinálni, ami elveszi a gyerekek figyelmét. De egy biztos, tehetségben nincs hiány.”

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tanévnyitó a MATE-n

A Kulturális Örökség Napjai 2021